Af - 12/09-14 21:57

Vi er små, men vi skal være hårde som Gibraltar-klippenVi er små, men vi skal være hårde som Gibraltar-klippen

Gibraltar er Uefas yngste og mindste medlem. Landstræneren siger til mx.dk, at han er optimistisk forud for debuten i EM-kvalifikationen mod Polen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Landstræneren for Gibraltar har det ikke let.
Ja, eller også har han det faktisk ret let, alt efter hvordan man ser på det.
På søndag skal Allen Bula, som han hedder, stille med det stærkest mulige hold i Gibraltars første betydende landskamp nogensinde: EM-kvalifikationskampen mod Polen.

Tyskland truer med at boykotte EM
Tyskland truer med at boykotte EM

Og holdet giver nærmest sig selv: Han skal i hvert fald ikke frasortere ret mange, før han når til sine udvalgte 11.
- Hvis vi trækker spillere i anden division og reserveligaen fra, så har jeg nok ikke mere end 60 til 80 spillere at vælge fra. Det gør det lidt sværere, som han sagde til mx.dk, forud for holdets første testkamp i november sidste år. Dengang fik holdet mirakuløst 0-0 mod Slovakiet, og det har givet Allen Bula blod på tanden, nu hvor det gælder for alvor.

Take it away, Mister Bula:

- Målsætningen er, at vi går ud og får et resultat. En sejr, eller i det mindste en uafgjort.

- Folk er meget spændte. Der er en buzz. De har ventet mange år på det her, så alle er spændte, og jeg tror, at alle på Gibraltar skal se kampen på søndag.

Mikroput-nation leverede mirakel-resultat
Mikroput-nation leverede mirakel-resultat

- Det her betyder meget for os. Vi kan gå ud og være meget stolte. Vi kan vise vores flag, mens hele verden kigger på os. På vores nation. Det går op for folk, at vi eksisterer. Det betyder alt for os.

- Før måtte folk på Gibraltar holde med andre landes landshold, de måtte holde med England, for eksempel, fordi deres eget land ikke spillede. Nu kan de sige, 'jeg behøver ikke støtte et andet land nu. Jeg har mit egen land', og det land er i deres hjerte.

Peter Bonde byder Europas lille ny velkommen
Peter Bonde byder Europas lille ny velkommen

- Man kan læse det i deres ansigter. Det her betyder alverden for dem.

- For dem er hver enkelt kamp som en finale. De føler, at de hver gang skal bevise for verden og overfor deres egen nation, at de har fortjent at være der. Derfor arbejder de 10 gange så hårdt for at nå alt, hvad de overhovedet kan. Og for at nå, hvad de ikke kan.

Men nu gælder det Polen og vigtige EM-point. Kan dine spillere også være med der?

- Polen har store stjerner. Robert Lewandowski står for mig, som en af de bedste niere i verden. Men jeg tror ikke, at de vil undervurdere os. De ved, at vi er et svært hold at bryde ned. Jeg tror, at de vil vise os respekt. Det kan du også se på deres trup: De har alle deres bedste spillere med.

- Som manager ønsker jeg altid at vise respekt ved at have de bedste spillere med, og det er fantastisk, at Polen har deres bedste spillere med mod os.

Polen stiller med 11 fuldtidsprofessionelle. Hvad stiller du med?
- Vi har en blanding. Der er fire professionelle, så har vi nogle semi-professionelle, og så har vi nogle amatører. Men ved du hvad? Nogle gange behøve man ikke blive betalt som en professionel for at spille som en professionel. Sådan ser jeg på det. Og mine spillere, når de træner, så træner de som professionelle. Jeg tror den største forskel på mine spillere og polakkerne er lønningerne. Jeg tror ikke, at der er nogen af mine spillere, der kommer i nærheden af at få så meget i løn, som de gør. Alene Robert Lewandowskis løn kunne vel finansiere hele mit hold. Ha, jeg tror han kunne finansiere tre hold som mit.

- Nej, det handler om tilgangen til forberedelserne op til kampen. Det handler om at finde den rette mentalitet frem. De skal vise, hvad de kan gør, og så skal de glemme, at de har det andet job. Mit job er at få dem til at tro, at de er professionelle.

- Og ved du hvad? Nogle gange, når man spiller fodbold, når man ser bort fra det professionelle aspekt, så skal man stadig havde hjertet med i det. Så længe mine spillere lægger deres hjerte i det, så er det godt nok for mig.

Udover Polen er Gibraltar også i gruppe med verdensmestrene fra Tyskland. Ser du også frem til den kamp?

- Selv om du forsøger at glemme dem og koncentrere dig om næste kamp, så... vi snakker altså om verdensmestrene her!
- Det er det største for os. Vi havde aldrig troet, at vi i vores første år ville få lov til at møde verdensmestrene. Så jo, vi tænker på dem. Jeg tænker på dem. Det er jo vanvittigt store navne vi skal møde... Men presset er på dem. Alle forventer, at vi tager til Tyskland og taber med mange mål. Det er forventningen, så presset er på dem, der er intet pres på os, og hvem ved? Vi går efter at give fodbold-europa et stort chok.
- Spillerne kan slet ikke vente på den kamp, det kan man se på spillerne. Det lyser ud af dem, hvor meget de vil den kamp.

- Vi er små, men vi skal være hårde som Gibraltar-klippen.

Tusind tak for snakken, og held og lykke, Mister Bula.

- Thank you very much.


LÆS OGSÅ: Morten Olsen trods nederlag: - Jeg er optimistisk

LÆS OGSÅ: Overtidsscoring sikrede Tyrkiet sejren over Danmark

LÆS OGSÅ: Nul kampe - men Bendtner får chancen fra start

LÆS OGSÅ: Bendtner er tilbage: Hvordan overtalte han Morten Olsen?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx