Af Ritzau - 11/10-16 07:50

Veteran åbner for comeback hos håndboldkvinderneVeteran åbner for comeback hos håndboldkvinderne

Pernille Holmsgaard kan være på vej tilbage på håndboldlandsholdet efter sin selvvalgte pause.

storybild

Pernille Holmsgaard spillede senest på landsholdet i OL-kvalifikationskampen mod Montenegro i marts. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

To store nederlag til Frankrig og Norge i Golden League-turneringen har pustet til pessimismen, men nu kan der være forstærkning på vej til landstræner Klavs Bruun Jørgensen og håndboldkvinderne.

Rutinerede Pernille Holmsgaard åbner nemlig døren på klem til et landsholdscomeback forud for EM i Sverige i december.

- Jeg havde brug for at puste lidt ud, så jeg kunne koncentrere mig om mig selv, og jeg har det fint, siger Pernille Holmsgaard til Jyllands-Posten.

- Jeg er ikke klar til at melde mig tilbage på landsholdet her og nu, men jeg afviser ingenting, og tættere på EM i december må Klavs og jeg tale sammen, hvis jeg føler mig 100 procent knivskarp, og hvis han ellers kan bruge mig, siger hun.

Den nu 32-årige Nykøbing Falster-spiller har i en årrække været en central figur i landsholdets defensiv og spillede en stor rolle helt frem til OL-kvalifikationsturneringen i foråret.

Herefter valgte hun at sætte landsholdskarrieren i bero, men nu kan hun altså være på til at lægge yderligere landskampe oven i de 136, det er blevet til siden debuten i 2006.

Klavs Bruun Jørgensen er glad for meldingen fra sin tidligere forsvarsstyrmand.

- Pernille og jeg talte fint sammen, da hun havde brug for at trække sig, så jeg har ikke lukket nogen døre for hende.

- Det siger sig selv, at vi ikke har sindssygt lang tid til eventuelt at køre hende ind på holdet igen, men hun har spillet landskampe under mig, så hun ville være nem at integrere, og det vil aldrig skade et hold at få så meget erfaring tilført, siger Klavs Bruun Jørgensen til Jyllands-Posten.

Danmark spiller sin første kamp ved EM 5. december mod Montenegro.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx