Af - 07/01-14 08:28

Wilbek om sit EM-skadeshelvede: Det lysnerWilbek om sit EM-skadeshelvede: Det lysner

Der er stadig skader på det danske landshold, men de fleste spillere bliver klar til EM. Kun Eggert og Lauge er i det uvisse, melder Ulrik Wilbek fra Frankrig.

storybild

Ulrik Wilbek kan roligt trække på smilebåndene. Hans trup begynder at være komplet igen. (Billede: Polfoto/Ole Frederiksen)

Landstræner Ulrik Wilbek kan endelig begynde at skimte lys over det skadeshelvede, han har gennemgået med sit danske landshold den seneste tid, og 'det lysner da lidt, kan man sige,' siger han selv.

Wilbeks reserve: Jeg har andre planer end EM i januar
Wilbeks reserve: Jeg har andre planer end EM i januar

Fra Le Mans i Frankrig lyder det til mx.dk, at der endnu kun er EM-tvivl hos to spillere:

Rasmus Lauge, der træner med, men først endelig testes på fredag.

Anders Eggert, der mandag efter en MR-scanning fik svaret, at der ikke var skader på akillessenen Steen Bo Kalms.

- Vi kan oven på skanningsresultaterne konkludere, at den behandling, Anders hidtil har modtaget, kan fortsættes. Vi vil fortsætte med at behandle på ham som hidtil for at fjerne den smerte og væskeudtrædning, som har voldt ham de problemer, der har afholdt ham fra at spille, siger lægem, der ikke kan sige, hvor fløjen er spilleklar.

Efter skaderne: Wilbek henter reserve ind
Efter skaderne: Wilbek henter reserve ind

Derudover er venstre fløj Hans Lindberg klar til den sidste kamp i opvarmningsturneringen Golden League – den mod Qatar – efter trælåret han pådrog sig mod Frankrig. Det samme er Bo Spellerberg og hans knæ. De andre småskadede spillere forventer Wilbek dog at spare.

Skadesramt Wilbek: Vi viser god moral
Skadesramt Wilbek: Vi viser god moral

Så venstrebacken Mads Mensah Larsen, hvis forstuvede ankel såede tvivl, er klar til EM sammen med stregspilleren Jesper Nøddesbo, der døjer med ryggen, og højrefløjen Lasse Svan Hansen, der døjer med lysken.

Det betyder, at Ulrik Wilbek bortset fra Rasmus Lauge og Anders Eggert er tæt på at have sin 18 mands trup klar. Til Qatar-kampen har han dog hentet højre fløj Patrick Wiesmach ind som backup til Lindberg.

Wilbeks hovedpine: Så meget betyder skaderne
Wilbeks hovedpine: Så meget betyder skaderne

Trods skaderne har Danmark vundet stort over Norge og knebent over Frankrig ved Golden Leauge.

- Vores opgave er jo at spille med dem, der er og gøre det godt med dem, og det har vi gjort. Så er det kun bonus, at der kommer flere til. Jeg håber, at vi fra på torsdag af kan træne med alle. At de sidste træninger, vi får, får højkvalitet, siger Ulrik Wilbek.

- Nu glæder vi os alle sammen til at komme hjem herfra og komme hjem til Herning og lige få finpudset det hele de sidste tre-fire dage, siger han.

Danmark slog franske stjerner
Danmark slog franske stjerner

Men inden da venter Qatar tirsdag aften.

- Den skal bruges til at fortsætte derfra, hvor vi er kommet til. De har jo heldigvis vist sig at få samlet et fantastisk godt hold, som var med mod Frankrig i tre kvarter og slog Norge sikkert. Så det er et godt hold, og vi skal være der, siger han.

Hvor halter det på dit hold, synes du?

- Det er kun detaljer. Jeg synes ikke, vi mangler noget.

LÆS OGSÅ: Wilbek advarer: Drop nu den lalleglade attitude

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx