Af - 10/11-15 08:49; Opdateret: 14/12-15 10:06

Christian er kæmpe Brøndbyfan - men kommer aldrig til at se en kampChristian er kæmpe Brøndbyfan - men kommer aldrig til at se en kamp

22-årige Christian har sin faste plads på Sydsiden til Brøndbys hjemmekampe – men han kommer aldrig til at se en kamp.

Bildstrecke im Grossformat »
Christian er langt fra den eneste danske fan, der har en utrolig passion for sin klub. Se galleriet her Kasper Ryvig Johansson har sin faste plads på Europas største ståtribune... Sådan her ser der ud efter en kamp. Foto: Sven Meyer I cirklen lige over den røde pil, kan man ane Kaspers ansigt. En udmærket ståplads på den altid udsolgte tribune... Almindelige fodboldfans kan slet ikke komme til at stå på Sydtribunen: Den er fyldt med sæsonkortholdere, som også kommer i næste sæson. Og i den næste.. I 1992, da Kasper Ryvig Johansson var en lille vestjysk knejt, blev Danmark europamestre i Sverige. Flemming Povlsen var Kaspers favorit, og han spillede i Dortmund... De første år pendlede Kasper Ryvig Johansson til Ruhr for at følge holdet. Han nåede at se 74 kampe, mens han stadig boede i Danmark. .. er klubbens motto. Det betyder 'sand kærlighed'.. Klubbens officielle navn er Ballspielverein Borussia Dortmund 09 e.V.... Bare kald den Dortmund, eller BVB. Klubbens stadion har i en årrække heddet Signal Iduna Park - det var førhen bare kendt som Westfalenstadion. Kasper Ryvig Johansson: "Alle loyale fans benytter stadig 'Westfalenstadion' som stadionnavn." Ingen anden klub i Europa kan hamle op med tilskuertallene i Dortmund... Det er langt fra Europas største stadion, men... De seneste fire sæsoner har det gennemsnitlige tilskuerantal til holdets hjemmekampe i Bundesligaen været over 80.000. Det er ganske fint, når nu der højst er plads til 81.359... Sidste sæson var Kasper fra Esbjerg hver gang en af 80.424 fans...

Så længe Christian Klarskov Bauch kan huske, har han været Brøndby-fan. Søndag stod han igen på sin fasteplads på Sydsiden og levede med liv og sjæl med i kampen, som han plejer - men han så ikke kampen. Han er stærkt svagtseende og synet bliver værre og værre.

- For et par år siden, kunne jeg se de store chancer på storskærmen, men nu er det bare en grødet masse. Til sidst vil der komme så mange pletter på nethinden, at det lukker mit syn helt... Der er ikke noget at gøre, siger Christian Klarskov Bauch om sit medfødte syns-handikap.

Droppede Danmark for at følge kærligheden - til en fodboldklub
Droppede Danmark for at følge kærligheden - til en fodboldklub

- Den første gang jeg kom på stadion var jeg vel fire-fem år, siger Christian, som er født og opvokset i Hvidovre, små fem kilometer fra Brøndby Stadion. Familien holdt med Brøndby, og så var det naturligt, at starte der.

- Jeg er ligesom blevet opdraget til det, siger han.

- Det var min storebror, der startede med at tage mig med til bold. Nu sidder han oppe i svinget, men jeg synes stadig, at det er det sjoveste at stå på Sydsiden, siger han.

TV: Se Brøndbys vilde tifo
TV: Se Brøndbys vilde tifo

De sidste fem-seks år har Christian Klarskov Bauch været til de fleste hjemmekampe i Brøndby og også nogle af udekampene. Og han lever sig lige så meget med i det, som sine seende kammerater. Og selv om han ikke kan se, hvad der sker på banen, så får han stadig masser ud af det.

- Stemningen! Hvis man vil se en fodboldkamp så gør man det i tv med replay og slowmotion-gentagelser. Vil man OPLEVE fodbold, så gør man det på stadion, hvor stemningen er, siger han.

Han følges med et fast slæng af kammerater, som er flinke til at kommentere højdepunkterne for ham.

- Jeg klarer mig med hvad stemningen viser. Jeg kan høre, når der er store chancer. Jeg har ingen, der kommenterer spiller, men hvis der lige er en stor chance eller et frispark udenfor feltet, så er de gode til at lige fortælle mig om det, forklarer han.

Søndag var stemningen bedre end resultatet.

- Folk giver altid 10-15 procent ekstra. Men det var lidt blandet efter kampen. Efter første halvleg, ville jeg gerne have solgt den for uafgjort. Men 11 mod 10, der skal man vinde! siger han.

LÆS OGSÅ: Efter derby-drama: Læs Ståles djævelske svada mod Brøndby

LÆS OGSÅ: Brøndby og FC København deler i drama

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx