Af - 11/09-13 08:13

Journalist: IOC er irrelevant for sport!Journalist: IOC er irrelevant for sport!

Tidligere OL-vinder i fægtning, Thomas Bach, blev i går valgt som ny præsident for IOC. Valget møder stærk kritik fra prisbelønnet skotsk journalist.

storybild

Thomas Bach, til venstre, blev i går valgt som ny IOC-præsident. Det møder nu skarp kritk fra prisbelønnet journalist. (Billede: Polfoto/AP/Victor R. Caivano)

I går valgte medlemmerne af af den Internationale Olympiske Komité den 59-årige tysker Thomas Bach som ny præsident, men hvis man spørger den skotske journalist Andrew Jennings, som i en menneskealder har beskæftiget sig med undersøgende journalistik i international sport, så vil valget ingenting ændre. Andrew Jennings er stærkt kritisk over for IOC som organisation.

»De er alle sammen ens, de vælges kun internt, det er ikke ligesom parlamentsvalg ude i virkeligheden, de vælger kun fra egne rækker. De laver ingenting, hvis du laver en liste: de flyver på første klasse, får de bedste pladser til legene, bor på de bedste hoteller, og de lokale borgere, som i London sidste år, betaler for gildet,« siger Andrew Jennings.

LÆS OGSÅ: Tidligere fægter er ny IOC-præsident

»Valget fungerer ikke sådan, at når der kommer en ny præsident, så kommer der også en ny kurs, siger han.

I gårsdagens avis sammenlignede Jens Sejer Andersen fra Play the Game under Idrættens Analyseinstitut, også IOC-valget som et pavevalg, som foregår bag lukkede døre.

IOC har desuden længe haft problemer med, at få byer til at ansøge om værtsskabet, da OL over årene har vokset sig meget stort og omkostningstungt.

»De har talt i årevis om at nedskalere de olympiske lege, men det sker ikke. Det er svært at ændre på tingenes tilstand fordi IOC står ikke til ansvar overfor nogen,« siger Andrew Jennings.

Eksempelvis blev et forslag om at fjerne brydning fra det olympiske program nedstemt i søndags.

»IOC er spild af tid, de er irrelevante for sport, siger Andrew Jennings.


LÆS OGSÅ: Tidligere fægter er ny IOC-præsident

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk by tæt på at løbe tør for vand...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Skuespiller forbrændt under...
bt.dk
Svømmestjernen Daniela Samulski er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx