14/09-15 11:58

UEFA straffer FCM: Tilskuere råbte bøsseUEFA straffer FCM: Tilskuere råbte bøsse

Det Europæiske Fodboldforbund straffer FCM efter, at en gruppe FCM-fans kaldte Southampton-spiller for bøsse.

storybild

Der vil værre 1500 færre FCM-fans på lægterne til torsdagens Europa League-kamp mod Legia Warszawa. (Billede: Polfoto/Astrid Dalum)

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) reducerer kapaciteten på MCH Arena til torsdagens Europa League-gruppekamp mod Legia Warszawa med 1500 tilskuerpladser.

Samtidig idømmer forbundet også FCM en bøde på 8000 euro - det svarer til cirka 60.000 kroner.

FC Midtjylland trækker Napoli og danskerdræber i Europa League
FC Midtjylland trækker Napoli og danskerdræber i Europa League

Sanktionerne kommer efter to episoder i forbindelse med kvalifikationskampen til Europa League mod Southampton for nylig.

Uefas observatør hæfter sig ved, at der efter 68 minutters spil på engelsk blev råbt "faggot" (bøsse.red.) fra en mindre gruppe på hjemmeholdets fanafsnit mod en Southampton-spiller.

Desuden har observatøren noteret et antal stående tilskuere i trappeopgangene på en af tribunerne, hvilket karakteriseres som en sikkerhedsrisiko.

FCM's stjerneskud: Jeg har haft det hårdt
FCM's stjerneskud: Jeg har haft det hårdt

De to episoder udløser altså sanktionerne, der i tilfælde af et udsolgt stadion potentielt kan koste FCM omkring 450.000 kroner i mistede indtægter, skriver FCM på sin hjemmeside.

- Uefa har en nul-tolerancepolitik, når det kommer til racistiske, sexistiske eller diskriminerende tilråb, og den støtter vi 100 procent.

- Man skal som fodboldspiller på vores stadion ikke risikere chikane på grund af etnicitet, køn eller religion. Derfor er det også i orden, at vi får en straf.

Syriske flygtninge får hjælp fra... Superligaen
Syriske flygtninge får hjælp fra... Superligaen

- Men vi mener nu ikke, at en begrænsning af kapaciteten på 1500 pladser på et stadion med en samlet kapacitet på 9500 helt står mål med forseelsen, siger Hans Krabbe, kommunikationsdirektør i FCM.

Derfor appellerede FCM Uefas beslutning. Sent fredag afviste fodboldforbundet imidlertid appellen, og dermed ligger sanktionerne fast.

Konkret betyder det, at klubben netop nu er i færd med at flytte et antal tilskuere fra de afsnit, der bliver lukket.

Duncan drønede FCM i drømmeland
Duncan drønede FCM i drømmeland

- Vi er naturligvis kede af, at det giver ekstra besvær for nogle af vores tilhængere, men de tager det nu pænt, og vi finder nogle andre, gode pladser til dem, forsikrer stadion-manager Birgitte Klausen.

Mandag formiddag havde FCM solgt små 5500 billetter af de 8000, der nu er til rådighed til kampen torsdag aften.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx