Af Ritzau - 13/12-16 15:41

Sportsdomstol forventer travlhed efter dopingrapportSportsdomstol forventer travlhed efter dopingrapport

CAS regner med en masse appelsager, når dopingsyndere fra ny rapport får en dom.

storybild

CAS-generalsekretæren Matthieu Reeb forventer, at sportsdomstolen får travlt med at håndtere dopingsager. (Billede: Reuters/Denis Balibouse)

Det Internationale Sportsdomstol (CAS) forventer travlhed fra appellerende sportsudøvere, når der bliver sat navn på de mange udøvere, som ifølge en ny dopingrapport har brudt reglerne.

Fredag udkom anden del af den såkaldte McLaren-rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada), hvori det fremgik, at over 1000 atleter i mere end 30 sportsgrene har benyttet sig af det statsstøttede russiske dopingprogram.

- Jeg forventer, at vi vil få flere hundrede appelsager, fordi der er over 1000 lovovertrædelser, siger Matthieu Reeb, der er generalsekretær i CAS.

- Nogle atleter vil formentlig droppe at køre sagen videre, men der er andre, som helt sikkert vil appellere til os, siger han ifølge AFP.

De indtil videre unavngivne sportsudøvere skal dog først dømmes i det internationale forbund, som varetager deres sportsgren.

Det er ikke kun russere, som angiveligt har forbrudt sig mod dopingreglerne. I de tilgængelige dokumenter fra McLaren-rapporten fremgår det blandt andet, at en dansk atletikudøver tog epo i 2013.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx