16/06-15 09:47

Skørt job: Rejser verden tynd som 'pokal-sitter'Skørt job: Rejser verden tynd som 'pokal-sitter'

Han møder kendte og kongelige over hele verden. Og han har altid en kæmpe pokal ved sin side. Mød Stanley Cup'ens bodyguard

storybild

(Billede: Polfoto)

Som så mange andre hockey-gale canadiere drømte Phil Pritchard engang om at løfte Stanley Cup-trofæet: Pokalen, der gives til vinderen af National Hockey League, NHL.

Han drømte garanteret ikke om at pudse den, at drikke vodka fra den, at bestige bjerge med den, at gå i sauna med den, eller at hilse på kendte, kongelige og præsidenter med den.

Men hey, nogle gange bestemmer man ikke selv, hvordan ens drømme går i opfyldelse.

Jeg ville have elsket at vinde den selv, men jeg var ikke så god til hockey, fortæller den i dag 53-årige Phil Pritchard.

De sidste 27 år har han arbejdet som kurator for hockeyens Hall of Fame i Toronto, hvor han passer på det 90 centimeter høje og 16,5 kilo tunge sølv-trofæ. Ikke mindst på pokalens traditionelle sejrs-turne.

Ekstræner om dansk NHL-spiller: Han bliver verdens bedste
Ekstræner om dansk NHL-spiller: Han bliver verdens bedste

Som noget helt unikt får samtlige NHL-vindere nemlig lov at tage Stanley Cup'en med sig hjem en enkelt dag. Og Phil Pritchard følger med for at passe på.

- Og det er uanset om de kommer fra Rusland, Tjekkiet eller fra Danmark. Sidste sommer, da LA Kings vandt, var jeg rundt over hele Canada og USA, og i Finland, Sverige, Slovakiet, Slovenien, Rusland, fortæller han.


Når først Stanley Cup'en er vundet, sætter vi os ned med et verdenskort og prøver at finde en plan, så alle får så meget tid med pokalen som muligt. Der er også rejsedage, og vi skal sove, og alt det der.

Det kræver en masse logistik, men det er han efterhånden vant til.


Det er vinderne selv, der afgør, hvor de vil vise pokalen frem, og Phil Pritchard har været til utallige receptioner, fundraising-events, hyggelige familieaftener og alt muligt andet.

- Jeg har besøgt den ældste kirke i Slovenien, jeg har været til saunafester i Finland. Jeg har været på bjergbestigning i Canada, har fisket fra en lille båd i Ontario. Jeg har mødt Finlands præsident, jeg har mødt kongen og dronningen af Sverige, jeg har mødt præsidenter i USA. Clinton, Bush junior og så Obama. Der er mange store hockey-fans derude, som han siger.

Andersen og Ducks taber på ny maratonkamp
Andersen og Ducks taber på ny maratonkamp

Phil Pritchard har også været til mange fester, og så er det jo, som det altid er: Når alkoholen går ind, så skal Stanley Cup'ens 'bodyguard' virkelig være på vagt.

- Der er altid stor respekt om 'The Cup'. Men på min vagt er den både blevet tabt og faldet ned fra et bord, men det er en del af, hvad der sker. Og når du og jeg er 122 år, vil vi også have mange historier at fortælle, og vi vil nok også have nogle skrammer og ridser og buler, siger han.


LÆS OGSÅ: Så er man stor! Jimmy Fallon gør grin med dansker

LÆS OGSÅ: NHL: Islanders sparer Frans Nielsen i nederlag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx