05/07-14 08:14; Opdateret: 05/07-14 08:45

Brasiliansk chok: Neymar har brækket ryghvirvelBrasiliansk chok: Neymar har brækket ryghvirvel

En hård tackling i kvartfinalen mod Colombia koster den brasilianske angrebsstjerne resten af slutrunden.

storybild

Neymar måtte bæres fra banen i Brasiliens kvartfinalesejr ovr Columbia. Nu må hjemmebanefavoritterne klare sig uden ham resten af turneringen. (Billede: Polfoto)

Det brasilianske fodboldlandshold og landets mange fodboldfans har fået særdeles skidt nyt.

Neymar, holdets altoverskyggende stjerne, er meldt ude af resten af VM-slutrunden, efter at han i kvartfinalesejren over Colombia modtog et knæ i ryggen under en hård tackling i ryggen af colombianeren Juan Zuniga kort ført tid og måtte bæres fra banen.

Barcelona-målmand dumper lægecheck
Barcelona-målmand dumper lægecheck

Ifølge Brasiliens landsholdslæge har undersøgelser efterfølgende vist, at Neymar har brækket en ryghvirvel og derfor ikke kommer på holdkortet igen ved mesterskaberne.

- Det er ikke alvorligt forstået på den måde, at han ikke har behov for at blive opereret, men han bliver nødt til at holde sig i ro for at komme sig, siger landsholdslæge Rodrigo Lasmar ifølge Brasiliens SportTV.

Hvad? Hollandsk VM-stjerne bliver ramt af kite-surfer
Hvad? Hollandsk VM-stjerne bliver ramt af kite-surfer

- Desværre vil han ikke komme til at spille, siger lægen, som regner med, at Neymar skal holde sig i ro i mindst nogle uger.

FC Barcelona-spilleren har ved slutrunden scoret fire af Brasiliens mål. Han har stået for en lang række kreative indslag i den brasilianske offensiv og vil uden tvivl blive savnet, når Brasilien i semifinalen møder Tyskland.

Forsvarer header Tyskland i VM-semifinale
Forsvarer header Tyskland i VM-semifinale

I fredagens 2-1-sejr over Colombia var Neymar ikke så iøjnefaldende som hidtil i turneringen. Han stod dog for oplægget til Thiago Silvas 1-0-scoring efter seks minutter.

Netop Thiago Silva kommer heller ikke på banen i semifinalen, da han er i karantæne efter at have fået et gult kort mod Colombia.

Ung dansker vinder VM og 110.000 kroner med unikt talent
Ung dansker vinder VM og 110.000 kroner med unikt talent

Neymar har i år døjet med forskellige skader, som holdt ham ude i store dele af foråret. Også op til kampen mod Colombia var han tvivlsom.

Brasilien og Tyskland spiller semifinale i Belo Horizonte på tirsdag.

/ritzau/Reuters

Fifa overvejer ny regelændring
Fifa overvejer ny regelændring

Ups! Er det her VMs værste frispark?
Ups! Er det her VMs værste frispark?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx