Af Ritzau - 18/10-16 15:25

Froome om 2017-rute: Touren vil blive vundet i bjergeneFroome om 2017-rute: Touren vil blive vundet i bjergene

Enkeltstarterne i Tour de France 2017 er for korte til at blive afgørende, vurderer Chris Froome.

storybild

Chris Froome har vundet Tour de France tre gange de seneste fire år. (Billede: Reuters/Benoit Tessier)

Den britiske cykelrytter Chris Froome (Sky) skal finde de gode bjergben frem, hvis han næste år vil vinde Tour de France for tredje år i træk og for fjerde gang i alt.

Tirsdag blev 2017-ruten offentliggjort, og den favoriserer ikke enkeltstartsspecialister som Froome. Således skal rytterne blot tilbagelægge i alt 36 kilometer i ensom kamp mod uret.

Derimod bliver Touren mere stejl end normalt.

- Dette Tour de France vil blive vundet i bjergene. Enkeltstarterne er for korte til at få en reel effekt på løbet, siger Chris Froome ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han har selv store evner som bjergrytter og glæder sig særligt til at forcere de stride stigninger på 17. samt 18. etape, der slutter på Izoard i Alperne.

- Det ser imponerende ud. Jeg har aldrig kørt der før, så vi må forcere stigningen under træningen, lyder det fra Froome.

Ved tirsdagens præsentation udtrykte Tour de France-direktør Christian Prudhomme stor tilfredshed med den kommende rute.

- Ruten er designet til at blive vundet af en ægte mester, sagde Prudhomme uden at nævne hverken Fromme eller andre navne.

Touren 2017 indledes 1. juli med en enkeltstart i tyske Düsseldorf. I alt skal 3516 kilometer tilbagelægges på de 21 etaper i den 104. udgave af Tour de France.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx