Af Ritzau - 23/06-16 10:10

Russisk sportsminister raser over OL-forbudRussisk sportsminister raser over OL-forbud

Ruslands sportsminister Vitaly Mutko er svært uenig i beslutningen om OL-udelukkelsen af russiske vægtløftere.

storybild

Sammen med Rusland, Bulgarien og Hviderusland er Kasakhstan med blandt andre guldvinderen fra OL i 2012, Ilya Ilyin, udelukket fra at deltage ved OL i Rio til august. (Billede: Scanpix/Yuri Cortez)

Den russiske sportsminister Vitaly Mutko mener, at det nærmest er en "psykotisk beslutning" at holde Ruslands vægtløftere ude af OL i Rio.

Det skriver Reuters efter, at Mutko har udtalt sig til det russiske nyhedsbureau R-Sport.

- Det er en psykotisk handling. Nærmest som om det er dikteret og helt udenfor regler og normer, siger sportsministeren.

- Hvordan kan man straffe et landshold, som er på vej til OL i 2016 for forbrydelser, der er sket i 2008 og 2012, fortsætter han.

Vitaly Mutko har muligvis glemt, at verdensmesteren Aleksey Lovchev blev afsløret af IWF, det internationale vægtløfterforbund, juleaften sidste år.

Tidligere har også de russiske atletikudøvere fået forbud mod at deltage ved OL på grund af doping.

IWF meddelte også onsdag aften, at Kasakhstan og Hviderusland heller ikke får deltagere med ved vægtløftningskonkurrencerne i Rio.

Allerede i november sidste år gav IWF de bulgarske vægtløftere forbud mod at stille til start ved OL på grund af flere positive dopingprøver.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx