Af Ritzau - 06/04-17 16:31

Gratis grussæson kan bane Wozniackis vej til top-10Gratis grussæson kan bane Wozniackis vej til top-10

Wozniacki er få point fra et comeback til top-10, og hun har ingen point at forsvare fra grussæsonen i 2016.

storybild

Caroline Wozniacki er seedet som nummer fem, når hun i denne uge indleder grussæsonen i Charleston. (Billede: Scanpix/Al Bello)

Finalepladser i Doha, Dubai og Miami, avancement fra nummer 19 til 12 i verden og en foreløbig tredjeplads på den rangliste, der alene tæller resultater fra indeværende sæson.

Det er status for Caroline Wozniacki efter sæsonens tre første måneder.

Tennisstjernen banker for alvor på til et top-10-comeback. Det kan blive en realitet med et godt resultat i WTA-turneringen i Charleston i denne uge.

Danskerens udgangspunkt virker perfekt forud for grussæsonen. Hun er i fremragende form og har ingen point at forsvare fra april og maj sidste år. Da var hun ude med en skade.

- Det er en gratis periode. Som tennisspiller er man næsten ellers altid presset.

- Det er en kæmpe mulighed for at avancere voldsomt, og det må være en stor motivationsfaktor, mener TV2 Sports tennisekspert Michael Tauson.

Efter tre gode måneder på hardcourt markerer turneringen i Charleston skiftet til grus, hvor Wozniacki historisk set langt fra har opnået sine bedste resultater.

Trods grus-historikken ser Tauson gode chancer for, at Wozniacki kan ride videre på bølgen af gode resultater.

- Hun har før været i finalen i Madrid og Stuttgart, og jeg kan ikke se hvorfor, hun ikke skulle kunne lave gode resultater. I dag er stort set alle underlag lige hurtige.

- Gruset kræver lidt mere teknik, da man skal kunne glide, men det har de fleste lært at gøre selv på hardcourt. Så er der det mentale i, at man skal have lidt større tålmodighed, da det er sværere at slå vindere, forklarer Tauson.

Efter Charleston har Wozniacki indlagt en tre ugers turneringspause, inden hun senere på foråret spiller på grus i Prag, Madrid, Rom, Strasbourg samt French Open i Paris.

I Charleston, hvor hun er femteseedet, træder hun ind i anden runde torsdag aften mod Annika Beck. Kampen blev i første omgang udskudt fra onsdag på grund af dårligt vejr.

Danskeren vandt turneringen i 2011.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Sportsdirektør jubler over...
bt.dk
Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Kendt modefirma beskylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx