Af - 14/04-16 15:30

Ekspert revser BIF-strategi: - Det ser opgivende udEkspert revser BIF-strategi: - Det ser opgivende ud

Brøndbys skruer gevaldigt ned for mesterskabsambitionerne i klubbens nye vision. Men det er en fejl, mener sportsøkonom.

storybild

Brøndby-storaktionær Jan Bech Andersen og sportsdirektør Troels Bech har fejlet med deres nye strategi, siger ekspert. (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Guld i 2018. Sådan har det lydt ude i Brøndby, siden Jan Bech Andersen overtog klubben. Men med annonceringen af en ny vision er det slut med at satse på at vinde mesterskabet - i hvert fald de næste otte år.

- I den nye strategi budgetterer vi med en femteplads fra næste sæson og fremadrettet, men vi stræber selvfølgelig efter mere sportsligt, for vi vil altid gå ind til hver en kamp for at vinde den, siger sportsdirektør Troels Bech til klubbens hjemmeside.

Daniel Agger: Brøndby-strategi kommer otte år for sent
Daniel Agger: Brøndby-strategi kommer otte år for sent

I stedet for de store armbevægelser er ambitionerne kraftigt reduceret. I de kommende fire sæsoner skal mindst en 5.-plads hentes hjem. I de fire efterfølgende år frem til 2023 går klubben efter mindst 3.-pladsen.

- Vi befinder os ikke lige nu på et niveau, hvor vi kan tillade os at række ud efter mesterskabet. Vi skal sikre os, at vi ikke gældsætter klubben og derfor skruer vi lidt ned for transfermusklerne i fremtiden, siger Brøndbys sportsdirektør til Ekstra Bladet.

FCK og Brøndby er i dialog om tilskuertvist inden derby
FCK og Brøndby er i dialog om tilskuertvist inden derby

Nøgleordene troværdighed, tålmodighed og realistiske udmeldinger økonomisk og sportsligt er alt sammen fornuftigt nok. Men det går bare ikke i en hyper-kompetetiv sportsverden, siger sportsøkonom Troels Troelsen fra CBS.

- Det kommer til at se opgivende ud i sportens lys. Realismen har indhentet Brøndby og det kan man ikke tillade sig i sportens verden. Der må man gerne melde stort ud og tro mere på det

- Den nye strategi giver indtrykket af en erhvervsmand, der tænker ‘puuuh, der er godt nok langt op’, siger han.

Forsvarsveteran bliver i Brøndby til sommeren 2017
Forsvarsveteran bliver i Brøndby til sommeren 2017

Den seneste udvikling i Brøndby - og den nye strategi - gør, at Troels Troelsen har mistet noget af sin ellers ukuelige tiltro til klubbens evne til at overleve selv i de mest turbulente tider.

- Der er stadig nogen, der brænder hårdt for Brøndby. Engang var jeg 100 procent sikker på, at klubben var 'too big to fail'. Men nu er jeg ikke længere mere end 80 procent sikker, siger Troels Troelsen og nævner en række 'strukturelle problemer':

- Udgifterne til det store stadion trækker tænder ud. Det er for stort sat op - det forkerte sted. Derudover er det vanskeligt med talentsatsning i Danmark. Der er for meget konkurrence om få for talenter, siger sportsøkonomen.

LÆS OGSÅ: Troels Bech: Vi har plads til Agger i det nye budget

LÆS OGSÅ: Kikset: Brøndby udskyder generalforsamling efter procedurefejl

LÆS OGSÅ: Brøndby takker nej til ekstra billetter mod FCK

LÆS OGSÅ: FCK minimerer antallet af Brøndby-billetter efter uro

LÆS OGSÅ: Brøndby dropper guldplan og udskyder økonomisk ligevægt

LÆS OGSÅ: Pressede Brøndby taber 20 millioner kroner på tre måneder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Politiet advarer efter masseuheld:...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx