Af Ritzau - 06/10-16 07:50

Landsholdsback har taget Hareide med stormLandsholdsback har taget Hareide med storm

Peter Ankersen er gået fra reserve til starter på A-landsholdet. Prototypen på en wingback, siger Åge Hareide.

storybild

Peter Ankersen har bidt sig fast på Åge Hareides landshold, siden han fik chancen under landsholdets tur til Japan i juni. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Siden det danske fodboldlandshold var i Japan i juni, har pladsen som højre wingback i Åge Hareides 3-5-2-system tilhørt FC Københavns Peter Ankersen.

Den tidligere AaB-spiller Henrik Dalsgaard havde egentlig sat sig på positionen i Hareides første tre landskampe. Siden blev han skadet, men en velspillende Peter Ankersen har ikke gjort Dalsgaard savnet, siger Åge Hareide.

- Peter Ankersens udvikling har været meget god. Han kom ind i stedet for Henrik Dalsgaard i Japan, og siden dengang har han ikke set sig tilbage. Han har vist, at han er dygtig.

- Han har den hurtighed, som er nødvendig internationalt, og så har han en god indlægsfod. Det er meget vigtige egenskaber på den måde, som vi spiller, siger Åge Hareide.

Typemæssigt er han perfekt til nordmandens form for fodbold.

- Han er absolut prototypen på den wingback, vi gerne vil have i vores system. Det er Riza Durmisi også i den anden side, siger Åge Hareide.

Peter Ankersen debuterede på A-landsholdet under Morten Olsen i 2013. Han fik ti landskampe under Olsen, men mellem november 2014 og juni 2016 var han ikke på banen i rødt og hvidt.

Aktuelt spiller han også Champions League i FCK, og det hele går op i en højere enhed, mener han selv.

- Det er selvfølgelig en masse drømme, der bliver til virkelighed i det her efterår.

- Jeg er problemfrit kørt ind på landsholdet, og i FCK spiller vi en masse fede kampe i øjeblikket. Alle de internationale kampe er med til at løfte mig, og det er et perfekt udstillingsvindue, siger Peter Ankersen.

I Superligaen slider han sidelinjen tynd, og mange gode indlæg har sikret ham en førsteplads på listen over måloplæg i denne sæson. Internationalt forsøger han at gøre det samme, om end statistikkerne halter lidt efter.

- Jeg synes, jeg gør det godt i både Superligaen og internationalt.

- I Superligaen har jeg lidt mere plads, men jeg prøver at komme lige så meget med frem i Champions League eller på landsholdet. Det er bare ikke altid, det kan lade sig gøre, siger Peter Ankersen.

Han er godt tilfreds med sin udvikling under Ståle Solbakken, selv om der er plads til at forbedre sig på "alle områder", siger han.

Den vurdering er landstræner Åge Hareide enig i.

- Han kan blive bedre i alle faser, og hvis han får endnu mere præcision i sine indlæg, så bliver han endnu farligere. Men han er en meget positiv historie, som giver utrolig meget til os, siger landstræneren.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx