Af Ritzau - 26/03-17 14:42

Schmeichel møder Rumænien fuld af selvtillidSchmeichel møder Rumænien fuld af selvtillid

Kasper Schmeichel har fået Leicester på ret kurs igen, og det giver selvtillid inden landskampen mod Rumænien.

storybild

Kasper Schmeichel (til højre) har været med til at få Leicester tilbage på vindersporet, og søndag aften gælder det om at få en dansk sejr ude over Rumænien i VM-kvalifikationen. (Billede: Scanpix/Ian Kington)

En kamp.

Mere skulle der ikke til ifølge Kasper Schmeichel, der vogter målet for engelske Leicester. Siden 3-1-sejren over Liverpool har klubben reddet på en bølge af succes.

- Vi har manglet selvtillid. Vi har ikke leveret ordentlige resultater. Man venter hele tiden på den kamp, der kan vende det hele.

- Så havde vi en kamp mod Liverpool, hvor det hele bare klikkede. Selvtilliden begyndte at komme igen.

- Det har heldigvis kørt videre i de andre resultater. Vi har mere selvtillid nu, end vi har haft tidligere på sæsonen, siger Schmeichel.

Schmeichel var med til at vinde Premier League i den forgangne sæson under Leicesters tidligere manager Claudio Ranieri.

De gode resultater fulgte ikke med ind i denne sæson, og siden er Ranieri blevet fyret og erstattet med assistenttræner Craig Shakespeare.

Og efter en lang sportslig nedtur tegner der sig nu et nyt eventyr. På rekordtid har Shakespeare vendt skuden og forandret det engelske mesterhold.

Schmeichel er en stor del af den fortælling. I den seneste ligakamp lavede han en mirakelredning mod West Ham, så Leicester kunne juble over en 3-2-sejr.

- Lige så vel som man kan tabe flere kampe i træk, kan man også vinde flere. Det betyder meget for holdmentaliteten og selvtilliden, siger han.

Men fyringen af Ranieri har givet anledning til spekulationer. Flere engelske medier har skrevet om møder mellem utilfredse spillere og klubbens ejere. Men det vil Schmeichel ikke gå ind i.

- Jeg holder mig ude af spekulationer og rygter. Jeg beskæftiger mig kun med de ting, der sker på banen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det er endt sådan. Som spillere må vi bare acceptere de beslutninger, der bliver taget og komme videre, siger han.

Målmanden har været en af de bærende kræfter på det engelske sensationshold. Og hans redninger er ikke gået ubemærket hen.

Først modtog han titlen som ugens bedste Champions League-spiller efter en redning af et straffespark, som var med til at sikre en samlet sejr over Sevilla og avancement til kvartfinalen mod Atlético Madrid i april.

Efterfølgende modtog den 30-årige målmand hæderen som årets mandlige spiller ved Dansk Fodbold Award i Horsens mandag aften.

Og på trods af en række dårlige resultater har målmanden holdt et stabilt niveau, vurderer Lars Høgh, som er målmandstræner på landsholdet.

- Der blev snakket en del om, at det var vigtigt, at han holdt niveauet i de perioder, hvor det var svært for Leicester. Det synes jeg faktisk, han gjorde.

- Han har efterfølgende, hvor der er kommet en ny manager i klubben, og de har haft stor succes, været med til at bidrage til det, siger Lars Høgh.

Inden Schmeichel skal forsøge at ride videre på bølgen i Leicester, skal han sammen med resten af landsholdet på jagt efter tre vigtige point i den vigtige VM-kvalifikationskamp ude mod Rumænien.

- Det bliver en sej kamp. Sidst vi mødte dem, var der en intens atmosfære, så det regner jeg med, vi ser igen, siger Schmeichel.

Kampen mod Rumænien begynder søndag aften klokken 20.45.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx