Af - 23/07-15 20:49

Brøndby holder akkurat liv i det europæiske eventyrBrøndby holder akkurat liv i det europæiske eventyr

Brøndby IF spillede uafgjort torsdag aften, og det var lige præcis nok til at gå videre til næste runde i Europa League.

storybild

Svenske Johan Elmander i kamp om bolden torsdag aften, hvor Brøndby spillerede returkamp i Europa League-kvalifikationen mod bulgarske Beroe. (Billede: Polfoto)

Der var engang en europæisk magtfaktor på Vestegnen, der slog Liverpool FC...

Brøndby IF er tilbage i Europa, og drømmer om vende tilbage til tidligere tiders storhed. Hvis man ser på de seneste fire Europa League-kampe, så ser det da også lovende ud.

Brøndby blæser til angreb efter nederlag til rivalerne
Brøndby blæser til angreb efter nederlag til rivalerne

12-0 lyder den sammenlagte målscore på i blågult favør, efter at Brøndby over to kampe slog Beroe (1-0) i anden kvalifikationsrunde i Europa League.

Torsdagens returopgør endte 0-0 på Brøndby Stadion.

Første opgør vandt de blågule 1-0, og den fordel kunne ses på kampens rolige indledning, hvor Brøndby var spildominerende uden at blive farlige.

Hjemmeholdet var farligst på indlæg og hjørnespark i højre side fra Elba Rashani og Johan Larsson. Første chance kom efter seks minutter, hvor Rashani slog et godt indlæg, der fandt vej til Teemu Pukkis pandebrask.

Brøndby og OB bliver prøvekaniner for nyt dommersystem
Brøndby og OB bliver prøvekaniner for nyt dommersystem

Brøndby manglede generelt kvalitet i afleveringerne på den sidste tredjedel af banen, hvor Pukki virkede en anelse uskarp.

I den modsatte ende lukrerede Bulgarerne på kontraangreb, hvor den hurtige congoleser Junior Mapuku, flere gange truede Brøndbys bagkæde.

Efter 17 minutter fremtvang afrikaneren et gult kort til Brøndbys anfører, Martin Ørnskov, som hev i nødbremsen for at forhindre en stor chance til gæsterne.

AGF’ere efter fantomstart: Vi skal bygge på
AGF’ere efter fantomstart: Vi skal bygge på

Énmandshæren Mapuku var flere gange tæt på at stå fri foran mål, men Lukas Hradecky var ofte forudseende og greb ind langt ude af målet.

Måske var det frustration over de manglende mål, der var skyld i, at Brøndbys tre midtbanespillere, Johan Elmander, Christian Nørgaard og Martin Ørnskov alle fik en advarsel i første halvleg.

Nul mål og nul store chancer: Brøndby fik noget skuffende ikke for alvor testet Blagoy Makendzhiev i Beroe-målet i første halvleg.

Der var et par hundrede medrejsende bulgarske fans. På banneret står der: 'Beroe spiller igen - for hele Bulgarien':


Anden halvleg bød på mere af det samme, og det fik cheftræner Thomas Frank til at skifte Brøndbys nye svenske angriber, Magnus Eriksson, ind med en halv time igen i stedet for Rashani.

Thomas Frank: Vi rammer slet ikke vores niveau
Thomas Frank: Vi rammer slet ikke vores niveau

Der kom med det samme mere liv i hjemmeholdet, og svenskeren med nummer 10 på ryggen prøvede lykken kort efter fra distancen - til stor jubel for størstedelen af de 9.550 fremmødte tilskuere på Brøndby Stadion.

Mod slutningen lugtede Beroe blod. Det var nemlig fortsat kun ét mål, som skilte de to hold ad:

Beroe var milimeter fra at komme foran efter 77 minutter, men udeholdets angriber kunne ikke finde vej til netmaskerne, selvom han stod fri inde i det lille felt.

To minutter senere var gæsterne igen ved at overliste Hradecky på et frispark, men kuglen strøg lige forbi fjerneste stolpe.

Stillingen 0-0 holdt frem til slutfløjt, og dermed går Brøndby sammenlagt videre med 1-0.

Georgisk målmaskine sænker Brøndby i AGF's comeback
Georgisk målmaskine sænker Brøndby i AGF's comeback

I trejde kvalifikationsrunde møder de blågule cypriotiske AC Omonia, som slog de polske bronzevindere Jagiellonia Bialystok ud af turneringen.

Omonia blev stiftet i 1948 af udbrydere fra APOEL Nicosia, og klubben vandt det cypriotiske mesterskab i 1961 og i 2010.

Hvis man skal tro UEFA’s klubrangliste, så kan cyprioterne - med kælenavnet ’Hanbierne’ - sagtens byde Brøndby op til dans.

Omonia er nemlig rangeret som nr. 161 på listen, mens Brøndby er nr. 246.


LÆS OGSÅ: Vigtig Brøndby-sejr i Bulgarien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx