Af - 10/06-17 16:41

Seks-årig dreng blev født uden arme: Nu er han stjernesvømmerSeks-årig dreng blev født uden arme: Nu er han stjernesvømmer

Tingene har ikke været lette for den unge atlet.

Bildstrecke im Grossformat »

Den seksårige Ismail Zulfic fra Bosnien har ikke haft en nem begyndelse på livet. Svømmetimer for handicappede har dog nu hjulpet ham til at vinde guld ved et regionalt stævne.

Nu håber han på at skulle til verdensmesterskaberne i para-svømning for handicappede i Tyskland senere på året.

Det skriver britiske Metro.

Ismail er født uden arme og med en deform fod, og det lå bestemt ikke i kortene, at den lille dreng skulle opleve at få hængt en guldmedalje om halsen. Igennem svømmeundervisning for handicappede er han blevet hjulpet til at blive en mere end habil svømmer og har fundet en passion og en mening i tilværelsen.

Chloe drømmer om at få amputeret benene - ser sig selv som handicappet
Chloe drømmer om at få amputeret benene - ser sig selv som handicappet

Det hele begyndte, da forældrene tog ham med til en gratis træning, der hedder 'Spid.' Programmet er skabt af den idrætsuddannede Amel Kapo, der uden statslig støtte hjælper børn med handicap til at udforske, hvad de reelt er i stand til med deres krop.

- Ja, deres kroppe er måske anderledes, men hvis du giver dem en mulighed for at vise, hvad de er i stand til, så griber de chancen og løber med den, siger Amel Kapo og forsætter:

- Mit mål er at trække børn med handicap frem i lyset, siger han.

Det har ikke været en let vej til guldmedaljen for den unge svømmer Ismail. Han er skulle overkomme egne fysiske begrænsninger og en indgroet vandskræk. Desuden var hans forældre så fattige, at de dårligt havde råd til den benzin det krævede at køre sønnen til svømmehallen.

Kristian sidder i kørestol - Folk er alt for venlige
Kristian sidder i kørestol - Folk er alt for venlige

Udgifter til brændstof og udstyr blev dog dækket igennem 'Spid,' så den seksårige kunne forsætte sin træning.

Den unge svømmers bedrifter har vækket international opsigt, og er nu kommet på radaren hos velgørenhedsorganisationen 'Swim Strong Foundation,' der har hovedsæde i New York, USA.

Her har stifteren rejst til Bosnien for at give Ismail ekstra træning.

- Når børn med handicap ser, at de kan opnå det samme som alle andre, så løfter det deres selvtillid gevaldigt, siger stifteren af Swim Strong Foundation og forsætter:

- Så er der ikke de, de ikke kan klare.

I Bosnien, hvor den unge stjernesvømmer bor, er der hverken fokus eller midler på folk med handicap.

LÆS OGSÅ: Dreng med Downs syndrom blev nægtet job som model

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx