04/07-15 17:53

Australier tramper sig til årets første gule Tour-trøjeAustralier tramper sig til årets første gule Tour-trøje

Vincenzo Nibali (Astana) var hurtigst af favoritterne på enkeltstarten i Utrecht, hvor Jakob Fuglsang styrtede

storybild

(Billede: Polfoto)

BMC-rytteren Rohan Dennis bliver årets første til at køre iført den gule førertrøje i Tour de France, der lørdag blev skudt i gang i hollandske Utrecht med en enkeltstart på 13,8 kilometer.

Australieren var tidligt ude på ruten og satte bedste tid, da han kom i mål efter 14,56 minutter.

Dermed vidste tempofavoritter som Tony Martin (Etixx-Quick-Step), Fabian Cancellara (Trek) og hjemmebanehåbet Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), hvilken tid de skulle slå.

Ingen af dem kunne dog hamle op med den australske kanontid.

Tættest på var Tony Martin, der kom i mål i en tid, der var fem sekunder langsommere end vindertiden. Cancellara var endnu ét sekund langsommere, mens Dumoulin blev båret frem af publikum og tog sig af fjerdepladsen.

Den australske prolog-vinder var på forhånd regnet som en af outsiderne. Han har tidligere vist store tempofærdigheder, da han i februar satte ny timerekord, en timerekord der siden blev slået i maj.

Jakob Fuglsang styrtede på dagens etape. Det vides endnu ikke, hvor alvorligt styrtet er. Fuglsang kæmpede sig dog i mål i en tid på 16,22 minutter, hvilket gjorde ham til næsthurtigste af løbets tre danskere.

Lars Bak kom i mål tiden 16,15 minutter. Tour-debutanten Michael Valgren var præcis et halvt minut langsommere end Bak.

I favoritfeltet kørte Nairo Quintana (Movistar) ind i tiden 15,57 minutter. Det var i sig selv ikke så skidt for colombianeren, der ikke regnes for synderligt stærk i kampen mod uret.

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) var tre sekunder hurtigere end Quintana, til gengæld var spanieren otte sekunder langsommere end Chris Froome (Sky) og yderligere syv sekunder efter den forsvarende Tour-vinder Vincenzo Nibali (Astana)

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu tjener Michelinrestauranterne...
bt.dk
Bankfolk deler dramatisk foto efter...
bt.dk
DMI med iskold prognose: Usædvanlig...
bt.dk
'Jeg får også tit ondt i hovedet af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx