26/04-14 15:44

To selvmål koster Everton dyrt i Champions League-ræsTo selvmål koster Everton dyrt i Champions League-ræs

Everton får svært ved at kvalificere sig til Champions League efter lørdagens nederlag ude til Southampton.

storybild

(Billede: Polfoto)

På forhånd var der klart mest på spil for Everton i lørdagens tidlige kamp i Premier League. Men det var Southampton, der nappede sejren på hjemmebane med 2-0.

Inden kampen lå Southampton nummer otte uden udsigt til at kunne avancere fra den flotte position i klubbens anden sæson i Premier League efter den seneste oprykning. Men motivationen for at kunne fastholde placeringen var stor nok til sejr.

Medier: Her er Uniteds nye trænerduo
Medier: Her er Uniteds nye trænerduo

For Everton kunne motivationen ikke blive større, da klubben kæmper med Arsenal om fjerdepladsen, der giver kvalifikationskampe til Champions League. Men drømmen om det sidste led et alvorligt knæk for Everton.

Det var bare én af de dage, hvor heldet havde vendt Everton ryggen. To uheldige selvmål i første halvleg grundlagde således nederlaget.

Allerede i kampens første minut headede Antolin Alcaraz fra Paraguay bolden i eget net, da han forsøgte at cleare ved et indlæg.

Efter en halv time kom det bag på den irske forsvarsspiller Seamus Coleman, at et indlæg nåede helt frem til ham, og han kom til at dirigere bolden ind bag sin egen keeper, amerikaneren Tim Howard.

Everton var tæt på at reducere kort inden pausen, men den belgiske lejeangriber Romelu Lukaku headede over mål i fri position. Han fik endnu en mulighed efter pausen, men forsøget røg samme vej. Undervejs følte Everton sig desuden snydt for et straffespark.

Favoritter til United-job melder fra på stribe
Favoritter til United-job melder fra på stribe

I den anden ende havde Southampton også muligheder for at score yderligere, men det blev ved de to selvmål.

Nederlaget betyder, at Everton får svært ved at tage fjerdepladsen fra Arsenal. London-klubben har et point mere, men kan øge forspringet til fire point med en sejr mandag aften hjemme mod Newcastle med tre spillerunder tilbage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx