Af Ritzau - 29/11-16 16:03

To ud af fem fodboldspillere har ventet på lønnenTo ud af fem fodboldspillere har ventet på lønnen

De danske fodboldspillere føler sig sikre på, at lønnen kommer til tiden, men sådan er det ikke globalt.

storybild

Theo van Seggelen er generalsekretær i Den Internationale Spillerforening for Fodboldspillere, som kæmper for fodboldspilleres rettigheder. (Billede: Reuters/Francois Lenoir)

41 procent af medlemmerne i Den Internationale Spillerforening for Fodboldspillere (Fifpro) har været udsat for, at lønudbetalingen ikke er kommet til tiden.

Det viser en undersøgelse foretaget af University of Manchester med deltagelse af 13.876 fodboldspillere. 60 procent af respondenterne tjener under 14.000 kroner om måneden på at spille fodbold.

Ifølge Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) regler er det tilladt, at lønnen kan være forsinket i op til 90 dage. 78 procent af de spillere, som har haft løn til gode, har fået pengene inden tidsfristen.

Fifpro arbejder på at få sat tidsfristen ned til 30 dage.

- Det er ikke alle professionelle fodboldspillere, der har råd til tre biler i forskellige farver, siger Theo van Seggelen, der er generalsekretær i Fifpro.

- Vores medlemmer er normale mennesker, som fortjener at blive betalt i tide. De har også en familie og faste udgifter, tilføjer han.

Undersøgelsen viser også, at ni procent af spillerne er blevet udsat for trusler, og syv procent af spillerne er blevet tilbudt at medvirke i matchfixing.

Over 300 danske fodboldspillere fra Superligaen og 1. division har deltaget i undersøgelsen.

Ni procent af dem har inden for de seneste to år oplevet, at lønnen ikke er kommet til tiden.

43 procent af de danske respondenter svarer, at de er blevet bedt om at skifte til en bestemt klub mod deres vilje, mens tre procent er blevet tilbudt at medvirke i matchfixing.

Til gengæld er Danmark nummer to på listen over de lande, hvor spillerne føler, at de har størst sikkerhed for at blive behandlet ordentligt i deres klub.

Den globale undersøgelse har ikke deltagelse af spillere fra England, Spanien, Tyskland, Portugal, Holland, Argentina eller Mexico.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx