17/05-14 22:39; Opdateret: 17/05-14 22:50

Bayern sikrer sig The Double med dansker på holdetBayern sikrer sig The Double med dansker på holdet

Pierre-Emile Højbjerg spillede glimrende, da Bayern München vandt den tyske pokalfinale mod Borussia Dortmund.

storybild

Matchvinder Arjen Robben jubler efter sin scoring. (Billede: Polfoto/AP Photo/Gero Breloer)

Bayern München vandt lørdag den tyske The Double. Mesterskabet har længe været i hus, og nu kan storklubben også kalde sig pokalvinder i denne sæson.

Holdet måtte dog igennem 120 minutters spil, inden Borussia Dortmund var besejret 2-0 i pokalfinalen. I den forlængede spilletid blev hollænderen Arjen Robben den helt store helt.

Dansk stortalent overrasker: Er med fra start i tysk finale
Dansk stortalent overrasker: Er med fra start i tysk finale

Han scorede til 1-0 i begyndelsen af anden halvdel af forlængelsen. Ved bageste stolpe satte han indersiden til et indlæg fra Jerome Boateng og skabte forløsning. Kort inden slutfløjtet øgede Thomas Müller til slutresultatet efter et kontraangreb.

Det 18-årige danske stortalent Pierre-Emile Højbjerg havde sin andel i triumfen. Han spillede kampen fra start, da venstrebacken David Alaba måtte opgive at spille.

Træner Josep Guardiola lagde puslespillet sådan, at der blev plads til danskeren på positionen som højre midtbane.

Landsholdstalent: - Dedikeret til afdød far
Landsholdstalent: - Dedikeret til afdød far

Her leverede han en glimrende indsats. Han var meget med i spillet og tog kloge beslutninger med bolden. Han var ikke påvirket af kampens vigtighed.

Han var endda tæt på at score to minutter inden pausen. Han tog chancen fra kanten af straffesparksfeltet, men det flade skud strøg lige forbi målet i det tætbefolkede felt.

I anden halvleg fik han et gult kort i forsøget på at filme sig til et frispark, og i slutningen begyndte trætheden tydeligvis at sætte ind. Han blev skiftet ud i første halvdel af den forlængede spilletid.

Nej nej Pep, det gjorde du bare ikke med trofæet
Nej nej Pep, det gjorde du bare ikke med trofæet

Kampen var meget taktisk præget mellem to hold, der kender hinanden ud og ind fra talrige store opgør gennem de seneste sæsoner.

Men Bayern var dog alligevel tæt på en tidlig føring, da Thomas Müller slap alene igennem. Hans hårde forsøg prellede af i panden på den frygtløse Dortmund-keeper Roman Weidenfeller.

I minuttet inden pausen havde Robert Lewandowski det bedste Dortmund-forsøg, men hans skud gik over mål.

Anden halvleg var en afvekslende affære med muligheder i begge ender. Thomas Müller havde en ny stor chance tæt på mål, og i den anden ende jublede Dortmund-spillerne, da de troede, at føringsmålet var sat ind.

Mats Hummels forsøg så ud til at være over målstregen, men dommeren godkendte ikke målet.

Dermed måtte de 22 aktører ty til forlænget spilletid for at søge afgørelsen. Den sørgede Robben og Müller altså for, og så kunne Bayern fejre The Double.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bankfolk deler dramatisk foto efter...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Dansk provinsby har fået sin første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx