10/09-13 11:46; Opdateret: 10/09-13 11:58

Kvist: Lykkelig for at vi har en VM-chanceKvist: Lykkelig for at vi har en VM-chance

Heldige Danmark skal udnytte en sjælden chance i topfodbold og gå efter VM-drømmen, mener William Kvist.

storybild

VM-kvalifikationskamp i Parken. Danmark - Armenien 0-4. William Kvist Jørgensen efter kampen. (Billede: Jens Dresling/POLFOTO)

VM-drømmen kunne allerede være så godt som slukket i fredags, da det danske fodboldlandshold snuppede en heldig 2-1-sejr på udebane over Malta.

Men de danske VM-drømme lever stadig takket være de øvrige resultater i VM-gruppen, og det skal udnyttes i aftenens kamp ude mod Armenien, mener midtbanegeneralen William Kvist.

LÆS OGSÅ: Morten Olsen skrotter halvt landshold

- Vi har været lidt heldige, og vi har ikke spillet optimalt i denne kvalifikation, og alligevel har vi denne mulighed på tirsdag. Og det skal vi prise os lykkelige for og tage vare på, siger Kvist.

Stuttgart-spilleren har haft et par dage til at tænke over tingene, og han lyder velovervejet og beslutsom, når han skal sætte ord på Danmarks situation netop nu.

- Nu har vi denne ene chance for at få en finale mod Italien i Parken og eventuelt også mod Malta. Det får man sjældent i topfodbold, når man ikke har præsteret, siger Kvist.

LÆS OGSÅ: Superligatrænere: Her er dine problemer, Olsen

Hvis Danmark vinder over Armenien, så er der lagt op til to finaler i Parken mod først Italien og siden Malta. Det kræver formentlig tre danske sejre at nå andenpladsen i gruppen.

Danmark har ni point efter syv kampe i VM-gruppen. Armenien og Tjekkiet har ligeledes ni point, mens Bulgarien har 10 point på andenpladsen, der kan udløse billet til to playoff-kampe med mulighed for at kvalificere sig til VM.

Danmarks kamp mod Armenien fløjtes i gang i aften klokken 18 dansk tid.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Babylykke: Dansk minister er blevet far
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Ny type lufthavnskontrol: 18...
bt.dk
Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx