Af - 05/12-13 08:00

Målvogterpanik før VM? Pytlick afviserMålvogterpanik før VM? Pytlick afviser

Ekspert er bekymret for, at Danmarks målvogtere ikke har niveauet og rutinen til, at Danmark kan opnå målsætning. 'Én gang skal være den første,' siger Jan Pytlick.

storybild

Jan Pytlick afviser, at de målvogtere, han har udtaget, ikke er gode nok til VM-succes. (Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

Cecilie Greve og Rikke Poulsen har tilsammen én slutrunde på cv'et. Og landstræner Jan Pytlick erkender gerne, at når Danmark løber på VM-banen mod Kina i Serbien lørdag, så er målvogterposten ikke holdets stærkeste.

Pytlick efter spansk nedtur: For stor forskel
Pytlick efter spansk nedtur: For stor forskel

- Jeg synes, det er to utrolig talentfulde målvogtere, vi har med. Det, jeg synes, de mangler i forhold til et mesterskab, er selvfølgelig noget erfaring, siger Pytlick til mx.dk.

Og det bekymrer DR's håndboldekspert under VM, Søren Herskind, når det gælder om at nå målsætningen om en kvartfinale.

- Det er relativt urutinerede målvogtere, vi har med. Så det meget vigtige er, at i de første kampe skal én af dem - hvis ikke dem begge to - vise et ordentligt niveau, siger Herskind.

Ny skade driller Pytlick kort før VM-start
Ny skade driller Pytlick kort før VM-start

Søndag fik Cecilie Greve og Rikke Poulsen ikke fat i ret meget i en testkamp mod Spanien, og derfor fik Danmark aldrig for alvor gang i kontraspillet.

- Målmandspositionen er den vigtigste på banen. Sådan er det bare. Der er aldrig noget hold, der har vundet noget eller lavet succes ved en slutrunde uden at have en hæderlig målvogter, siger Herskind.

Men ifølge Pytlick er hans nætter ikke blevet søvnløse på grund af målvogterne.

Pytlicks VM-målsætning forbigår medaljer
Pytlicks VM-målsætning forbigår medaljer

- Jeg tror godt på, at de kan præstere. Men når de er så unge og ikke har prøvet mere, vil der komme udsving undervejs. Dem må vi så kompensere andre steder, siger landstræneren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx