Af Ritzau - 12/11-16 20:00; Opdateret: 12/11-16 22:43

Kroatien henter endnu en sejr i topkamp mod IslandKroatien henter endnu en sejr i topkamp mod Island

Marcelo Brozovic scorede to gange, da Kroatien på hjemmebane besejrede Island 2-0 i VM-kvalifikationen.

storybild

Kroatiske Ivan Rakitic, der til daglig spiller i FC Barcelona, lagde op til kampens første mål, da Kroatien besejrede Island 2-0 (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Oli Scarff)

Kroatien fortsatte lørdag sin gode start i den europæiske kvalifikation om at komme med til VM i fodbold i 2018.

Det kroatiske mandskab vandt således 2-0 over Island, der var på besøg i Zagreb. Sejren blev grundlagt i første halvleg, hvor 23-årige Marcelo Brozovic scorede til 1-0 med et skud fra kanten af feltet.

Inter-spilleren fordoblede sin målscoring, da han i overtiden af anden halvleg med endnu en afslutning udefra gjorde det til slutresultatet 2-0.

Sejren bringer Kroatien op på ti point i kvalifikationens gruppe I, mens Island nu har syv point. Begge hold har spillet fire kampe.

Nederlaget var Islands første i kvalifikationen, efter at det forud for kampen var blevet til hjemmesejre over Tyrkiet og Finland og en uafgjort i Ukraine.

I opgøret i Kroatien havde islændingene svært ved at spille sig frem til særlig mange chancer. Med en halv time tilbage fik angriberen Jón Dadi Bödvarsson en sjælden mulighed, men han kunne ikke omsætte chancen til mål.

I stedet holdt kroaterne fast i føringen, og i overtiden sikrede Marcelo Brozovic så sejren med sin 2-0-scoring.

Det kroatiske mandskab kan med sejren glæde sig over fortsat at være ubesejret i gruppe I.

På trods af nederlaget ser det også stadig fint ud for Island, der indtager andenpladsen efterfulgt af Ukraine og Tyrkiet, der begge har fem point.

Netop Tyrkiet var også i aktion lørdag aften. Her hentede tyrkerne en hårdt tiltrængt 2-0-sejr på hjemmebane mod Kosovo.

I gruppe D hentede Irland en 1-0-sejr på udebane mod Østrig. James McClean scorede gæsternes sejrsmål i begyndelsen af anden halvleg.

Irland topper dermed gruppe D med ti point.

På andenpladsen følger Serbien, som med en scoring fem minutter før tid reddede 1-1 ude mod Wales.

Wales' kæmpestjerne Gareth Bale bragte hjemmeholdet foran efter 30 minutter af kampen i Cardiff. Real Madrid-spilleren modtog bolden på kanten af feltet og skød hårdt og fladt nogenlunde midt i målet. Alligevel strøg bolden i nettet.

Fem minutter før tid nåede Newcastles Aleksandar Mitrovic op til et indlæg fra højre og headede udligningen ind til stor skuffelse for hjemmepublikummet.

Wales er dog fortsat ubesejret og har seks point for fire kampe. Serbien har otte point.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx