Af Ritzau - 28/10-16 13:58

Froome: Få kontrol med medicindispensationer nuFroome: Få kontrol med medicindispensationer nu

Chris Froome opfordrer Wada til at få bedre styr på dispensationer til udøvere efter sagen om Bradley Wiggins.

storybild

Tour de France-vinderen Chris Froome ser gerne, at der kommer mere kontrol med udstedelsen af dispensationer til brug af ellers forbudte stoffer. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Philippe Lopez)

Storbritanniens cykelchefer er blevet indkaldt til at skulle forklare sig over for det britiske parlament, efter det kom frem, at blandt andre Bradley Wiggins havde fået en dispensation til at bruge ulovligt stof på meget specifikke tidspunkter.

Briten fik en såkaldt TUE (therapeutic use exemption) til at bruge et stof mod allergi, som han angiveligt led af, men det var kun i tre tilfælde i henholdsvis 2011, 2012 og 2013, at han åbenbart havde brug for det.

Præparatet figurer ellers på listen over forbudte stoffer.

Dispensationerne flugtede med, at han fik indsprøjtningerne, inden han skulle jagten Tour de France-sejren i 2011 og 2012 (han vandt i 2012, red.) samt Giro d'Italia i 2013.

Det har rejst en debat om, hvorvidt nogle udnytter den angiveligt lette adgang til dispensationer for at kunne tage stoffer, der kan have præstationsfremmende effekt.

Chris Froome (Sky), tredobbelt vinder af Touren, har selv fået dispensationer, men han taler for, at der bliver strammet op hos Det Internationale Anti Doping Agentur (Wada).

- Jeg ser meget gerne, at man kigger hele processen (om dispensationer, red.) efter i sømmene, siger den britiske stjernerytter til AFP.

- Jeg synes, at nu vil være et rigtig godt tidspunkt at gøre det. Jeg har for eksempel foreslået, at man gør det til en mere uafhængig proces.

Det er Wada, som står for at give tilladelser, men står det til Froome, så skal der uafhængige eksperter til at vurdere, om en atlet rent faktisk har brug for en TUE.

- Det ville være godt, hvis Wada ansatte nogle eksperter, som selv skulle vurdere rytterne, lyder det fra Froome.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx