Af Ritzau - 07/09-16 17:56

Quintana holder fast i Vuelta-føring på stejl afslutningQuintana holder fast i Vuelta-føring på stejl afslutning

Den danske cykelrytter Magnus Cort var i udbrud på Vueltaens 17. etape, der blev vundet af Mathias Frank.

storybild

Nairo Quintana er stadig i front i den samlede stilling efter dagens etape i Vuelta a España (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Jose Jordan)

Den colombianske cykelrytter Nairo Quintana (Movistar) ligner efterhånden et rigtig godt bud på en samlet vinder af årets udgave af Vuelta a España.

I hvert fald lykkedes det endnu en gang for Movistar-rytteren at holde styr på sine nærmeste konkurrenter, og dermed fører colombianeren med 3 minutter og 37 sekunder ned til Chris Froome (Sky) på andenpladsen.

Esteban Chaves (Orica-Bikeexchange) indtager tredjepladsen 20 sekunder efter Froome, og Alberto Contador (Tinkoff) er på fjerdepladsen fem sekunder efter Chaves.

Etapen blev vundet af den 29-årige schweizer Mathias Frank (IAM Cycling).

I alt skulle Vuelta-feltet onsdag tilbagelægge 177,5 kilometer på den spanske østkyst - heriblandt fire kategoriserede stigninger. Den sidste - en heftig kategori 1-stigning - var på 3,8 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 12,5.

Etapen var præget af et stort 28-mands-udbrud, der blandt andet talte den danske cykelrytter Magnus Cort (Orica-Bikeexchange). Det var også i det store udbrud, at etapens vinder skulle findes på den afsluttende, stejle stigning.

Og her var schweiziske Mathias Frank altså stærkest. Han formåede at slå et hul til de øvrige udbrydere, og på trods af et heftigt forfølgelsesløb kunne ingen hente ham.

Da favoritterne ramte den stejle afslutning, var det Alberto Contador (Tinkoff), der som den første gik til angreb. Den spanske rytter kunne dog ikke for alvor slå hul til de andre favoritter, og Tinkoff-rytteren blev hurtigt indhentet.

Kun Chris Froome viste en smule svaghedstegn, men det endte alligevel med, at løbets fire førende ryttere kørte samlet over målstregen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx