Af Ritzau - 19/03-16 07:36; Opdateret: 19/03-16 08:32

Kevin Magnussen starter langt nede i rækkerne ved første grandprixKevin Magnussen starter langt nede i rækkerne ved første grandprix

Verdensmester Lewis Hamilton er i pole position, når Formel 1 bliver kørt i Melbourne søndag. Kevin Magnussen må tage til takke med en placering som nummer 15.

Bildstrecke im Grossformat »
Magnussen viser før Melbourne-løbet stolt sin nye gule Renault-racer frem, som han skal køre i hele sæsonen. Renaults kørerdragt bliver også holdt i det traditionelle gule farver. Her er Magnussen ved præsentationen af sæsonens Formel 1-felt i Melbourne. ...ved præsentationen af den racer, han skal køre i ved sæsonens start. Den ser sort ud ved første øjekast, men den er i virkeligheden.. Ligesom Kevins og Jolyons shorts! Jeps. Den kan åbenbart også surfe - her fra en lidt anderledes præsentationsvideo. 24. februar 2016: Magnussen skal teste Renault-raceren for første gang på Montmelo-banen i Barcelona. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarer Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Så skal der testes! En fokuseret Magnussen inden han kører ud på Montmelo-banen i Barcelona 24. februar 2016: Der testes... Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. Ved et storstilet pressemøde i Renaults hovedkvarter uden for Paris blev den Formel 1-raceren for 2016-sæsonen præsenteret. Reservekører Esteban Ocon, kører Jolyon Palmer og Renault-bossen Carlos Ghosn sammen med Magnussen - Jeg er vildt glad, sagde Kevin Magnussen om sin kontrakt med Renault. I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Magnussen crasher ind i Felipe Massa og Danilo Ricciardo på Hockenheim i 2014 Kevin Magnussen udgår af Bahrains Formel 1 i 2014. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin kører rockstjernestilen på den røde løber til Justin Timberlake-koncert i Parken i 2014. Magnussen og holdkammeraten i McLaren-tiden, eks-verdensmester Jenson Button. Efter 2015-sæsonen skiltes Kevin og McLarens veje. Det var ikke noget pænt brud. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Anders Holch Povlsen, boss for Bestseller-koncernen og milliardær, har sponsoreret Kevin gennem det meste af hans karriere.

Kevin Magnussen skal starte sin Renault-racer fra 15.-pladsen søndag, når han får comeback i Formel 1 ved det australske grandprix i Melbourne. Det står klart efter kvalifikationen.

Den danske racerkører var hurtig nok til at undgå eliminering i kvalifikationens første del (Q1), men røg som den første i Q2. Magnussen kørte sin hurtigste omgang i tiden 1 minut 27,742 sekunder.

Nyt F1-kvalifikationssystem kan give et kedeligere løb
Nyt F1-kvalifikationssystem kan give et kedeligere løb

Holdkammerat Jolyon Palmer var en tand hurtigere end Magnussen og starter Formel 1-grandprixet fra plads nummer 14.

Umiddelbart foran Kevin Magnussen og Jolyon Palmer på startgridden kommer Magnussens tidligere makker i McLaren, Jenson Button, til at sidde i sin bil. Han formåede kun at kvalificere sig til en 13.-plads, mens McLarens anden kører, Fernando Alonso, er nummer 12.

Magnussen er skuffet og begejstret efter trist træning
Magnussen er skuffet og begejstret efter trist træning

Ekspert: Kevins gule lyn giver selvtillid - men ikke podiepladser
Ekspert: Kevins gule lyn giver selvtillid - men ikke podiepladser

Dermed får den danske racerkører gode muligheder for at give sit tidligere hold baghjul, hvis han kommer godt fra start i sit comeback.

Et ændret sæt regler for kvalifikationen i Formel 1 er denne weekend trådt i kraft. Formålet er at skabe mere dramatik i kvalifikationsløbet, men den nye model har givet en del debat.

Ligesom i det nu forhenværende system er der tre kvalifikationsrunder, men den løbende eliminering af biler er ændret, så der i slutningen af hver runde ryger en kører ud for hvert halvandet minut, der resterer.

Som den første faldt Pascal Wehrlein (Manor) for de nye kvalifikationsregler.

Kvalifikationen sluttede til gengæld på en mystisk måde. Med flere minutter tilbage på nedtællingsuret hoppede de tre førende kørere ud af deres biler og droppede muligheden for en bedre tid.

Skrappere regler for radiokommunikation undrer Magnussen
Skrappere regler for radiokommunikation undrer Magnussen

Verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) starter i pole position. Han kvalificerede sig til den forreste startplads med tiden 1 minut 25,351 sekunder.

Bag ham holder holdkammerat Nico Rosberg, mens Ferraris Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen starter som henholdsvis nummer tre og fire.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Brand i ejendom i København - flere...
bt.dk
I denne uge er der fest på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx