Af - 05/08-14 20:30

FIFA-boss: Svært at acceptere kvinder i ledelsenFIFA-boss: Svært at acceptere kvinder i ledelsen

Der er én kvinde i Fifas ledelse. De er svære at acceptere i fodbold, mener forbundets præsident.

storybild

Sepp Blatter erkender, at der er en mangel af kvinder i international fodbold, men det er svært at ændre på folks holdninger, mener han. (Billede: Polfoto)

Kvinder hører til i enhver moderne ledelse. Dog ikke hos det internationale fodboldforbund Fifa, hvor kvinder er et særdeles sjældent syn.

Du undskylder for meget... Hvis du er en kvinde!
Du undskylder for meget... Hvis du er en kvinde!

På det punkt er Fifa noget gammeldags; et faktum som forbundets præsident, Sepp Blatter, satte fokus på i dag, da verdenspressen var samlet til pressemøde i Canada forud for det forestående U/20-VM i fodbold for kvinder.

- Fodbold er meget macho. Det er meget svært at acceptere (kvinder) i spillet - ikke som spillere, men i ledelsen, lød det fra præsidenten ifølge The Guardian.

- Det er let i basketball, det er let i volleyball og det er let i atletik. Der er det intet problem. Men i fodbold... Jeg ved det ikke helt. Der er noget tilbageholdende ved det, tilføjede han.

Fifa-præsidents forslag er MEGET langt ude
Fifa-præsidents forslag er MEGET langt ude

En enkelt kvinde har dog sneget sig ind i forbundets hovedbestyrelse. Lydia Nsekera fra Burundi blev som den første kvinde valgt ind i 2013 i en fire år lang periode. Men det skete kun, fordi der blev lagt pres på kongressen i Fifa to år tidligere for at få en kvinde ind, mener Sepp Blatter.

- Ser man på organisationen i Fifa, så er præsidenten valgt af kongressen, og alle de andre medlemmer i ledelsen er valgt af forbundene. Og forbundene ville aldrig pege på en kvinde, sagde han til pressemødet og tilføjede:

- Det tog Fifa mere end 100 år at vælge en kvinde ind i bestyrelsen. Det er ikke let at ændre på sådanne holdninger. En dag skulle man vælge en kvinde som præsident, og så ville det nok ændre sig.

FIFA-præsident erkender: VM i Qatar er en fejl
FIFA-præsident erkender: VM i Qatar er en fejl

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx