Af Lars Dinesen - 30/08-14 17:40

PORTRÆT: Daniel Agger vender tilbage til røddernePORTRÆT: Daniel Agger vender tilbage til rødderne

Mere end otte år efter skiftet til Liverpool vender Daniel Agger tilbage til klubben, hvor det hele begyndte.

storybild

(Billede: Polfoto/Poulsen Lars)

Siden Daniel Agger som barn løb rundt på græsbanerne i barndomsklubben Rosenhøj Boldklub i Hvidovre, har han udviklet sig til en topspiller, der har gjort sig gældende på højeste niveau i den engelske Premier League og på det danske landshold.

Daniel Agger kom i 1996 til Brøndby som ungdomsspiller, hvorefter han i 2004 blev rykket op i førsteholdstruppen. Efter en kort succesrig periode på Brøndbys superligahold, hvor han blandt andet var med til at vinde det danske mesterskab og pokalturneringen i 2005, blev han solgt til Liverpool for 63 millioner kroner i starten af 2006.

Hummel-direktør om Agger-skifte: - Har lige sendt ham en sms og jeg er så glad
Hummel-direktør om Agger-skifte: - Har lige sendt ham en sms og jeg er så glad

Efter en første halvsæson i Liverpool præget af skader, etablerede Daniel Agger sig i den efterfølgende sæson som fast mand i midterforsvaret sammen med englænderen Jamie Carragher.

De fleste Liverpool-fans husker nok hans første mål for klubben, da han i en kamp mod West Ham i starten af 2006/2007-sæsonen bankede bolden i mål fra mere end 30 meter.

Derfor vender Agger hjem: Følelser betyder mere end penge
Derfor vender Agger hjem: Følelser betyder mere end penge

Agger var en populær mand blandt klubbens fans, og den blev næppe mindre, da han på fire af sine fingre fik tatoveret bogstaverne "YNWA", der henviser til Liverpools motto "You'll never walk alone".

Agger var dog over flere gange ramt af alvorlige skader i sin tid i Liverpool, der i perioder holdt ham ude af holdet. I Liverpool nåede han at spille 232 kampe og score 14 mål og blev i 2013 udnævnt som viceanfører i klubben. Han var med til at vinde Carling Cup i 2012.

Brøndbys fanklub om Agger-køb: Intet mindre end fantastisk
Brøndbys fanklub om Agger-køb: Intet mindre end fantastisk

I den forgangne sæson var Daniel Agger i flere perioder ikke fast mand i Liverpools startopstilling, og i sommerpausen slog han fast, at han ikke kunne leve med at være tredjevalg.

BIF's hjemmeside brød sammen oven på Agger-nyhed
BIF's hjemmeside brød sammen oven på Agger-nyhed

Daniel Agger fik sin debut på det danske landshold i en venskabskamp mod Finland i 2005. Siden har han spillet 64 landskampe, scoret 11 mål og deltaget i en EM-slutrunde og en VM-slutrunde. Han blev i 2012 permanent anfører for det danske landshold.

Officielt: Agger skifter til Brøndby
Officielt: Agger skifter til Brøndby

Nu vender den 29-årige Daniel Agger så tilbage til klubben, hvor det hele i første omgang tog fart. I sin første periode i Brøndby nåede Daniel Agger 34 kampe for klubben og scorede 5 mål. Han har kontrakt med Brøndby frem til sommeren 2016.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx