Af - 23/06-15 13:00

Guddommeligt ritual hjælper U/21-profilGuddommeligt ritual hjælper U/21-profil

En særlig tradition før kamp giver Riza Durmisi ro, siger den vævre venstreback, som skal i ilden i aften mod Serbien.

storybild

Her ses Riza Durmisi i aktion, da han den 8. juni fik A-landsholdsdebut mod Montenegro. I aften kan han få debut ved U/21-EM i Tjekkiet i kampen mod Serbien. (Billede: Polfoto)

Riza Durmisi tager Allah med fra bænken til banen.

Brøndby-spilleren dæmper forventningspresset og nervøsiteten ved at lukke øjnene før kamp, og det kan blive nødvendigt, da han har gode chancer for EM-debut i Tjekkiet for U/21-landsholdet i aften mod Serbien.

U/21-drengene: Her er lighed og 'god' ballade
U/21-drengene: Her er lighed og 'god' ballade

Jeg beder om ikke at blive skadet, og at Gud passer på mig. Det giver mig ro at bede inden en kamp, så jeg ikke stresser. Det handler ikke om, hvor mange mål jeg skal score, siger den hurtige kantspiller til metroxpress om sit religiøse kampritual.

Den offensive forsvarsspiller med albanske og makedonske rødder får sandsynligvis spilletid i aftenens kamp, da Esbjergs Jonas Knudsen har karantæne, men Durmisi takker en anden for muligheden.

U21-landsholdet får 2-2 i EM-test trods rødt kort
U21-landsholdet får 2-2 i EM-test trods rødt kort

- Det er guds skyld, at jeg er nået her til, og jeg skal huske at takke gud hver dag. Jeg føler mig meget privilegieret over at spille på det danske landshold, forklarer Durmisi, der tager 'selvsikkerhed' og 'ydmyghed' med fra sin muslimske tro.

Durmisi har siddet over i de to første kampe til slutrunden, men tredje gang kan blive lykkens gang for spilleren, der fik A-landsholdsdebut den 8. juni i venskabskampen i Viborg mod Montenegro.

Kom GRATIS til landskamp
Kom GRATIS til landskamp

- Man ved aldrig, hvornår man får chancen, og nu kommer min mod Serbien. Nu handler det om at gribe den,« siger den 21-årige landsholdsspiller til Ritzau.

Hvis Danmark slår serberne i tredje og sidste kamp i Gruppe A, er semifinalepladsen sikret. Uafgjort kan dog også række, med mindre Tjekkiet samtidig besejrer Tyskland, der fører gruppe A med fire point.

Olsen udtager fire spillere til nøgle-kamp
Olsen udtager fire spillere til nøgle-kamp

Men hvis Danmak følger nederlaget mod Tyskland op med et nyt, er der ikke mere slutrunde-fodbold i Prag.

Landsholdsspiller: 'Nein' til fodbold-diktatur
Landsholdsspiller: 'Nein' til fodbold-diktatur


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx