Af Ritzau - 14/08-16 01:07; Opdateret: 14/08-16 01:29

Amerikanere hjælper dansk damedouble videre i badmintonAmerikanere hjælper dansk damedouble videre i badminton

Eva Lee og Paula Lynn Obanana hentede tilstrækkeligt med point mod kinesisk par til at hjælpe dansk double.

storybild

Lidt dansk badmintonsucces i double blev det til, da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl bookede kvartfinalen. (Billede: Reuters/Marcelo Del Pozo)

Når der spilles OL-kvartfinaler i damedouble i badminton, bliver det med dansk deltagelse.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er nemlig videre takket være lidt amerikansk hjælp.

Danskerne havde tidligere lørdag aften gjort deres del af arbejdet ved at besejre et sydkoreansk par i to sæt. Efter et nederlag tidligere ved OL til et kinesisk par var den danske sejr ikke alene nok til at garantere en plads i kvartfinalen.

Danmark var derfor afhængig af, at det føromtalte kinesiske par ikke fik en sejr i to sæt med 27 point eller mere over amerikanerne Eva Lee og Paula Lynn Obanana.

Amerikanerne fik 14 point i første sæt, og da parret hurtigt kom foran 2-0 i andet sæt, var den danske kvartfinalebillet en realitet.

Amerikanere endte med at tabe 14-21, 15-21.

Det vides endnu ikke, hvem danskerne bliver parret med i kvartfinalen. Rytter Juhl og Pedersen slutter som nummer to i gruppen, og alle toere finder sin kvartfinalemodstander via lodtrækning. Potentielt kan Danmark trække de japanske verdensettere.

Med den amerikanske hjælp fik de danske doubler også lidt oprejsning på en ellers trist lørdag. Carsten Mogensen og Mathias Boe måtte forlade turneringen i herredouble, og Joachim Fischer og Christinna Pedersen røg ud i mixeddouble.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx