Af Nadia Guldbæk Welch - 11/01-18 13:36

Tennisstjerne afslører detaljer om dramatisk fødsel: Akut kejsersnit og ramt af blodpropperTennisstjerne afslører detaljer om dramatisk fødsel: Akut kejsersnit og ramt af blodpropper

Det gik godt i første omgang

storybild

Serena Williams arbejder hårdt på at vende tilbage til tennisbanerne. (Billede: PAUL CROCK)

Da 36-årige Serena Williams den 1.september sidste år fødte datteren Alexis, var det ikke uden store komplikationer.

Det afslører den amerikanske tennisstjerne nu for første gang i magasinet Vogue. Problemerne startede, da den lille babys hjerteslag blev langsommere under fødslen, og lægerne besluttede sig hurtigt for, at Serena Williams skulle have et akut kejsersnit. Det gik godt i første omgang, og hun fik sin lille nyfødte datter i armene.

»Det var en fantastisk følelse. Og så gik alt ned ad bakke,« fortæller hun til magasinet.Serena Williams overnattede på hospitalet for at komme sig, men allerede dagen efter kunne hun mærke, at noget var helt galt. Hun følte ikke, hun kunne trække vejret, og fordi hun tidligere har været ramt af blodpropper, blev hun nervøs. Især fordi hun i den periode ikke tog sin blodfortyndende medicin, frygtede hun, at endnu en blodprop var på vej.

Efterfølgende beordrede Serena Williams, at hun fik en CT-scanning og at hun med det samme skulle have blodfortyndende medicin. Efter gentagne anmodninger kom hun til scanning, og hendes frygt blev til virkelighed.

Lægerne fandt flere små blodpropper, der sad i hendes lunger, og tennisstjernen fik drop med det samme.

De dramatiske dage sluttede dog ikke her for Serena Williams, der på grund af problemerne med lungerne hostede i så høj grad, at såret fra hendes kejsersnit sprang op.

Da det skulle syes sammen, fandt lægerne en blodansamling i hendes mave. Den blodfortyndende medicin som hun egentlig fik for at undgå livsfare, var simpelthen skyld i blødninger omkring såret. Tennisstjernen fik et filter sat ind i en blodåre for at forhindre, at flere blodpropper løsnede sig og fandt vej til hendes i forvejen ramte lunger, og efter en uge på hospitalet kunne hun endelig komme hjem.De første seks uger kunne hun dog ikke komme ud af sengen, og det var hårdt for tennisstjernen, fortæller hendes mand Alexis Ohanian, som Serena Williams blev gift med sidste år.

»Jeg var glad for at kunne skifte bleer. Men ovenpå alt det hun var igennem, gjorde det det endnu hårdere at man følte, man ikke kunne hjælpe hende. Forestil dig et øjeblik, at din krop er noget af det stærkeste her på jorden, og at du så er fanget i den,« siger han til Vogue.

I dag er Serena Williams dog kommet sig, og hun er i fuld gang med at træne op igen. I første omgang var hendes plan faktisk at vende tilbage på banen således, at hun kunne gå efter at forsvare sin titel ved dette års Australian Open, der begynder 15. januar.

En plan, hun dog har droppet igen, fortalte hun i sidste uge ifølge Reuters. Noget, der skyldes, at hun ikke føler sig ethundrede procent klar.

»Min træner og mit hold siger altid, at jeg kun skal stille op i turneringer, hvis jeg er klar til at gå hele vejen. Jeg kan spille, men jeg vil ikke kun spille. Jeg vil gøre meget mere, og for at gøre det har jeg brug for lidt mere tid,« sagde Serena Williams ifølge AP.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx