Af - 06/12-13 18:49; Opdateret: 06/12-13 20:16

Dansk VM-profil: Løfter gerne debutantbyrdenDansk VM-profil: Løfter gerne debutantbyrden

Stine Jørgensen er en af dem, der ifølge eksperter skal bære Danmark spillemæssigt fremad i Serbien. Men hun er også klar til at tage sig af den danske trups mange nye ansigter.

storybild

Stine Jørgensen er klar til at hjælpe sine fire slutrunder debutanter. Hun har som en af Danmarks erfarne været med til to 'mesterskaber', som Jan Pytlick kalder det. (Billede: Polfoto/Ernst Van Norde)

- Vi har fire debutanter med til det her mesterskab. Jeg glæder mig utrolig meget til at se, hvad de byder ind med. Jeg har en stærk tro på, at de sammen med resten af holdet kommer til at udvikle sig.

Dansk VM-succes afhænger af hende her
Dansk VM-succes afhænger af hende her

Sådan siger Jan Pytlick med klar syn for, at en VM-slutrunde langt hjemmefra er en stor mundfuld for de fire debutanter, der er med i Serbien. Men Rikke Poulsen, 27, Jane Schumacher, 25, Anne Mette Hansen, 19, og Trine Østergaard, 22, får hjælp fra en af landstrænerens store profiler.

- Jeg tror, jo flere gange man har prøvet mesterskaber, betyder bare meget for den rytme, man kommer ind i, siger Stine Jørgensen til mx.dk.

Pytlick klar til kinesisk kraftkamp
Pytlick klar til kinesisk kraftkamp

- Første gang, jeg var med, var der mange ting, jeg lige skulle lære. Hvordan man kan optimere kost og søvn, hvad man skal have med, hvad man har brug for, hvad der er vigtigt for én under sådan en slutrunde, siger hun og fortsætter:

- Det er noget, man kan give videre til andre. Nogle klarer det helt selv, andre spørger meget, siger Stine Jørgensen.

Og hun har helt ret. Det kan være meget rart at skule til en som hende, der har været med til to slutrunder før denne: VM 2011 i Brasilien og EM 2012, som også blev afholdt af Serbien.

Målvogterpanik før VM? Pytlick afviser
Målvogterpanik før VM? Pytlick afviser

Backup-playmaker Jane Schumacher fra Skive fH fortæller om debutantopgaven.

- Det er lige med at finde en rytme, der passer til mig. Det er den sammen rytme, når jeg spiller kamp derhjemme. Selvfølgelig er det ikke helt det samme, men det bliver vildt at prøve at spille så mange kampe på så kort tid, siger hun uden at kunne benægte nervøsiteten.

Meen...

- Jeg glæder mig helt vildt til det.

LÆR DE FIRE DEBUTANTER BEDRE AT KENDE LØRDAG OG SØNDAG HER PÅ MX.DK, HVOR DE FORTÆLLER LIDT OM SIG SELV I HVER DERES PRÆSENTATIONSVIDEO

LÆS OGSÅ: Pytlick efter spansk nedtur: For stor forskel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx