Af Ritzau - 21/04-16 09:34

VM-bronze sender stort dansk sejlsportshåb til OLVM-bronze sender stort dansk sejlsportshåb til OL

Anne-Marie Rindom formåede ikke genvinde VM-titlen, men sejleren kan trøste sig med VM-bronze og en OL-plads.

storybild

Anne-Marie Rindom blev sidste år verdensmester i Laser Radial. I år blev det til bronze for danskeren, der samtidig er klar til OL i Rio. (Arkivfoto). (Billede: AP/J Pat Carter)

Det blev ikke til en gentagelse af sidste år VM-triumf, men sejleren Anne-Marie Rindom har alligevel en del at glæde sig over.

Den 24-årige dansker sejlede sig sent onsdag til bronze i Laser Radial ved VM i Mexico, og bagefter var der en ekstra belønning.

Anne-Marie Rindom er nemlig sikret en plads ved sommerens OL i Rio de Janeiro, da det nu står klart, at hun slutter foran landsmanden Sarah Gunni i den danske OL-udtagelsesserie. Gunni sluttede på en samlet 13.-plads ved VM.

Det er anden gang, at Rindom skal repræsentere Danmark i forbindelse med et OL.

For fire år siden blev det til en 13.-plads i London, men i Rio er der forventninger om, at hun kan kæmpe med om medaljerne.

Anne-Marie Rindom fik en skidt start på VM i Mexico med en 27.-plads i den første sejlads, men danskeren sejlede sig op.

I de resterende 12 sejladser sluttede hun på placeringer mellem to og otte, hvilket betød, at hun dag for dag rykkede op i den samlede stilling. Før de to afsluttende sejladser lå Rindom på fjerdepladsen.

VM-guldet gik til briten Alison Young, mens amerikaneren Paige Railey tog sølvet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx