Af Ritzau - 06/10-16 12:29

Målmandslegende vil nyde storkamp i forandringens tegnMålmandslegende vil nyde storkamp i forandringens tegn

Gianluigi Buffon er kun på lånt tid et fast element på Italiens landshold, og omkring ham er meget forandret.

storybild

Gianluigi Buffon kan mærke karriereafslutningen nærme sig og vil nyde hvert øjeblik af de landskampe, han får. Torsdag aften kommer Spanien på besøg til storkamp i VM-kvalifikationen. (Billede: Scanpix/Giuseppe Cacace)

I 163 landskampe har Gianluigi Buffon vogtet Italiens mål, og gør han også det i torsdagens klassiske topopgør mod Spanien i VM-kvalifikationen i fodbold, vil det være en af de ting, som stadig er ved det gamle.

Omkring Buffon er meget blevet forandret, siden de to europæiske mastodonter mødtes ved sommerens EM: Landstrænerne er nye, Spanien har revanche til gode, og der er rokeret i trupperne.

Spanien stiller således til kamp på Juventus Stadium i Torino uden Iker Casillas, som med 167 landskampe deler den europæiske rekord med letten Vitalijs Astafyevs.

35-årige Casillas' fravær sætter tanker i gang hos Gianluigi Buffon, som har rundet 38 år.

- Det er meget underligt, at han ikke er her, men det er også et tegn til mig.

- Vi løber tør for tid, men sådan er det. Det har jeg det fint med. Indeni ved jeg, at min sportslige karriere må slutte. Indtil det sker, vil jeg nyde hvert eneste øjeblik, siger Buffon ifølge AFP.

Han bliver åndet i nakken af 17-årige Gianluigi Donnarumma og har fået ny landstræner i skikkelse af Giampiero Ventura, som overtog jobbet fra Chelseas nye manager, Antonio Conte, efter EM.

Her vandt Italien 2-0 over Spaniens forsvarende europamestre i ottendedelsfinalen.

I den spanske lejr sidder nu Julen Lopetegui i trænersædet, efter Vicente del Bosque forlod posten på grund af EM-skuffelsen.

Lopetegui har ud over tilsidesættelsen af Iker Casillas, som var med til EM, også ændret i den anden ende af banen. Her er angriberen Diego Costa tilbage i truppen, efter han blev fravalgt til EM.

- Costa spiller. Dette bliver en nøglekamp for os, og den vil til fulde teste vores evne til at spille vores spil. Vi kommer for at få et godt resultat med hjem, sagde den spanske landstræner onsdag.

I den første kamp i VM-kvalifikationens gruppe G så han sit mandskab vinde 8-0 over Liechtenstein. Italien lagde fra land med en 3-1-sejr ude over Israel.

Kun ét hold fra hver gruppe går direkte videre til VM, og begge de to stormagters landstrænere har en stor arv at løfte.

Før kampen har Italien aldrig tabt en VM-kvalifikationskamp på hjemmebane. Spanien har ikke tabt i VM-kvalifikationen siden 1993.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx