Af - 26/04-16 12:15; Opdateret: 26/04-16 13:17

Flygtede over Middelhavet - nu får han kanonkontraktFlygtede over Middelhavet - nu får han kanonkontrakt

En ung, uledsaget flygtning, der sidste år krydsede Middelhavet, skal for første gang spille fodbold i en klub - som professionel i Bundesligaen for 75.000 kroner om måneden.

storybild

Jatta (tv) i en træningskamp for Hamburger Sportverein. (Billede: Polfoto)

Sidste år var han en uledsaget flygtning, der som så mange andre krydsede Middelhavet for at finde et bedre liv i Europa.

Og det må man sige, at han har fundet:

Når Bakery Jatta til sommer fylder 18 år, så får han i fødselsdagsgave en professionel fodboldkontrakt med Bundesliga-klubben Hamburger Sportverein. Det skriver Bild.de.

En ægte drøm, der går i opfyldelse for den unge Jatta:

- Det eneste jeg vil, er at være en rigtig professionel fodboldspiller. Det er mit største ønske. Hver mogen, når jeg åbner mine øje, ser jeg en fodboldbane for mig. Jeg er opvokset med fodbold. Hele mit liv ville jeg kun en ting: At spille fodbold, har han sagt til Kreiszeitung.de.

200 migranter sendt retur fra Grækenland til Tyrkiet
200 migranter sendt retur fra Grækenland til Tyrkiet

Den unge mand fra Gambia imponerede tidligere på året i en træningskamp, hvor han lagde op til et mål, men først som 18-årige må han skrive under på en kontrakt.

Og det bliver en ganske fin kontrakt, ifølge Bild.de er lønnen fra starten af på 10.000 euro om måneden - 75.000 danske kroner.

- Jeg har spillet fodbold så længe, jeg kan huske. Mit første minde om det er, at jeg som en meget lille dreng blev blændet af solen, gik hen til vinduet og så et par større drenge spille fodbold på pladsen udenfor mit hus. De var virkeligt gode. Jeg løb over til dem, men turde ikke spørge, om jeg måtte være med. Hver gang bolden røg ud, så løb jeg efter den og sparkede den hen til dem igen. Og siden fik jeg lov at være med, fortæller Bakery Jatta, som nu for alvor får lov at være med.

LÆS OGSÅ: EU-politikere bifalder asylaftalen med Tyrkiet trods hager

LÆS OGSÅ: Uffe Bech og Leon Andreasen rykker ud af Bundesligaen

LÆS OGSÅ: Gladbach og Andreas Christensen bejler til CL-plads

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx