Af - 27/10-14 09:17; Opdateret: 27/10-14 09:49

FIFA vil forbyde jubelscene efter dødsfaldFIFA vil forbyde jubelscene efter dødsfald

Saltomortaler vil formentlig snart blive en saga blot, hvis det står til FIFA's medicinske komité.

storybild

Peter Biaksangzuala midt i den fatale jubelscene. (Billede: Polfoto/AP)

Den 23-årige indiske fodboldspiller Peter Biaksangzuala fra Bethlehem Vengthlang FC blev så glad for sin scoring i en lokal fodboldkamp i staten Mizoram for to uger siden, at han valgte at slå en saltomortale.

Det kostede ham livet.

- Han forsøgte at lave Miroslav Kloses stunt, men timede det desværre forkert, sagde en kilde til den lokale nyhedsportal Mizonews.net efter kampen om den tyske fodboldstjerne Miroslav Kloses velkendte ene saltomortale efter sine scoringer i sine yngre dage.

Og dødsfaldet får nu FIFA's medicinske komité til at se på, om det i fremtiden skal forbydes at lave saltomortaler, når man vil fejre en scoring.

- Vi vil selvfølgelig gerne have, at spillere skal fejre deres mål, det er en central del af fodbolden, siger komitéleder Michel D’Hooghe til The Independent og uddyber:

- Men denne type fejringer, hvor spillere foretager en salto eller backflips, det må vi få stoppet. Spillerne sætter deres liv i fare, noget vi på tragisk vis har set.

Og Michel D’Hooghe tror ikke, at en advarsel fra FIFA alene vil få fodboldspillerne til at tænke sig om, så de undlader at lave disse farlige jubelscener, som komitélederen beskriver det:

- Jeg tror kun, at det kan stoppes ved en regelændring, som gør jubelscener som disse ulovlige, men det kommer til at tage tid.

- Det er en proces, som vi er nødt til at gennemgå, hvor vi skal inddrage synspunkter fra alle sider - både fra spillere, dommere og nationale forbund, lyder det fra Michel D'Hooghe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx