Af Ritzau - 16/03-17 23:03

Iskold Dolberg scorer og sender FCK ud af Europa LeagueIskold Dolberg scorer og sender FCK ud af Europa League

Kasper Dolberg fremtvang straffespark og scorede selv på det, da Ajax vandt 2-0 og sendte FCK ud af Europa.

storybild

Ajax-angriberen Kasper Dolberg (i rødt og hvidt) får tæsk i en nærkamp med flere FCK-spillere. (Billede: Reuters/United Photos)

FC Københavns europæiske eventyr er slut for denne gang.

Det danske mesterhold tabte torsdag aften med 0-2 i Amsterdam og ryger dermed ud af Europa Leagues ottendedelsfinaler med samlet 2-3 til Ajax.

Landsholdsangriberen Kasper Dolberg blev en af heltene for Ajax, da han kort før pausen fremtvang et straffespark og efterfølgende selv eksekverede det til UG.

FCK havde hele anden halvleg til at score for at fremtvinge forlænget spilletid, men det var væsentligt tættere på 3-0 end 2-1.

Hos FCK var det som ventet Jores Okore, der fik chancen i centerforsvaret i stedet for den karantæneramte FCK-anfører, Mathias "Zanka" Jørgensen. Flere gange kom Okore på glat is, inden han blev udskiftet i pausen.

Allerede efter to minutter var han ved at blive skurk, da han gav en tilbagelægning alt for lidt fart.

Robin Olsen kom styrtende ud og kunne kun nå at sparke bolden ind i fremstormende Amin Younes. Heldigvis for FCK strøg bolden uden om det tomme mål.

Ajax måtte til kampen undvære anfører Davy Klaassen med karantæne, og allerede efter 20 minutter måtte holdet bytte anfører igen.

Højrebacken Joël Veltman måtte lade sig udskifte med en skade og gav anførerbindet til danske Lasse Schöne.

Det rystede på ingen måde Ajax, som kort efter anførerskiftet bragte sig foran 1-0 efter et mønsterangreb.

Holdet kombinerede sig flot op ad banen, og bolden endte hos kantspilleren Amin Younes, der løb forbi Peter Ankersen, Ján Gregus og William Kvist, før han afsluttede.

Robin Olsen parerede afslutningen, men Bertrand Traoré fulgte op og scorede til 1-0.

FCK kom ikke ud af Ajax' jerngreb før pausen, og det blev dyrt i overtiden, da Kasper Dolberg blev væltet omkuld i straffesparksfeltet af Jores Okore, der så skidt ud i situationen.

Dolberg tog selv bolden og placerede den på pletten, før han med et fladt og hårdt spark scorede til 2-0.

Det begåede straffespark blev sidste aktion for en uheldig Okore, der i pausen blev skiftet ud med Nicolai Boilesen, som fik flere pibekoncerter af de mere end 50.000 tilskuere på sin gamle hjemmebane.

Boilesen gjorde en god figur, og han var uden skyld i, at Ajax otte minutter inde i anden halvleg fremtvang en friløber. Bertrand Traoré brændte dog på det skammeligste.

Ajax var tæt på flere gange, mens FCK havde svært ved at skabe chancer.

Københavnerne manglede ét mål for at forlænge kampen, men tættere på end vage afslutninger fra Andreas Cornelius og indskiftede Benjamin Verbic kom holdet ikke.

Heller ikke på dødbolde - en disciplin FCK ellers mestrer - var holdet farlige.

I den anden ende var Kasper Dolberg tæt på at blive dobbelt målscorer. Med et kvarter tilbage ramte han stolpen, og til sidst var det en refleksredning fra Robin Olsen, der var i vejen for teenageren.

Det sidste FCK-pres udeblev, og holdet må nu koncentrere sig om Superligaen og DBU Pokalen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx