Af - 29/11-16 09:45; Opdateret: 30/11-16 09:28

Dansk Derby-talent: - Er blevet bedre på alle punkterDansk Derby-talent: - Er blevet bedre på alle punkter

Danske Emil Riis Jakobsen føler selv, at han har udviklet sig kolossalt, siden han skiftede til Derby sidste år.

storybild

Emil Riis Jakobsen kom til Derby i sommeren 2015 (Billede: Privatfoto).

Jeg er blevet bedre på alle punkter. Nu er jeg blevet vant til tempoet, og at det er så fysisk herovre, så jeg kan også give en hård tackling til træning, uden at det er noget, jeg tænker nærmere over.

Sådan siger den 18-årige danske angriber Emil Riis Jakobsen om sin egen udvikling og tilvænning til engelsk fodbold, efter at han forlod de trygge rammer i Randers for at skifte til Championship-klubben Derby County i sommeren 2015.

Dansk Brentford-talent: Det er mere anspændt herovre
Dansk Brentford-talent: Det er mere anspændt herovre

Den fysisk stærke skarpretter har måttet omstille sig til en kultur, hvor man i den grad må stå på egne ben til træning i kampen om spilletid.

- Selvfølgelig er det ikke, fordi man går og hader hinanden, men man vil helst selv spille. I Danmark håber man altid det bedste for sine holdkammerater, men det er anderledes her. Man håber først og fremmest, at det går godt for en selv, siger han og tilføjer:

- Det er ikke ligefrem, fordi de andre går og og hjælper en til træning. Man prøver faktisk nogle gange at gøre det svært for hinanden. Hvis man nu eksempelvis kan lægge en nem aflevering ind til en, der bare lige ville kunne score, kan man godt bevidst finde på at gøre afleveringen hård.

Dansk Leicester-talent går i Schmeichels fodspor
Dansk Leicester-talent går i Schmeichels fodspor

Emil Riis Jakobsen startede på U18-holdet, men op til denne sæson rykkede han op på U23-holdet. På træningsbanen har han også fået lov at spille med førsteholdet, og her har især den tidligere Premier League-angriber Darren Bent gjort indtryk.

- Når jeg ser Darren Bent spille, kan jeg godt se, at der er lang vej endnu, og at det kræver hårdt arbejde at kunne blive lige så god som ham. Han er et godt forbillede, siger danskeren.

Darren Bent i duel med Norwich-spilleren Wes Hoolahan (Billede: Reuters).

Den hidtil største oplevelse for danskeren var, da han spillede på Manchester Uniteds legendariske stadion Old Trafford med U23-holdet i september. Opgøret endte godt nok 3-2 til 'The Red Devils', men det er alligevel en kamp, den unge dansker sent glemmer.

- Det var helt fantastisk at spille på Old Trafford. Vi tabte godt nok, men jeg har aldrig oplevet noget så stort. Det er svært at sætte ord på, hvordan det var at spille på sådan en bane, siger angriberen, der håber på at kunne besøge Manchester United i den bedste række en dag:

- På længere sigt vil jeg gerne spille i Premier League - det er helt sikkert drømmen, siger den talentfulde dansker.

Dansk ’wonderkid’ trænede med førsteholdet i Newcastle
Dansk ’wonderkid’ trænede med førsteholdet i Newcastle

17-årig Stoke-dansker drømmer om Premier League
17-årig Stoke-dansker drømmer om Premier League

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx