09/02-18 07:04; Opdateret: 09/02-18 09:19

Dansk-grønlandsk OL-udøver melder afbud til skiatlonDansk-grønlandsk OL-udøver melder afbud til skiatlon

Martin Møller kommer ikke i aktion søndag som planlagt. En forkølelse har drillet ham gennem hele ugen.

storybild

Pyeongchang. Langrendsløberen Martin Møller, der stiller op for Danmark, kommer ikke i aktion som planlagt søndag ved vinter-OL i Pyeongchang.

Møller skulle være stillet op i søndagens skiatlon, der byder på 15 kilometer fri stil samt 15 kilometer klassisk stil på søndag, men en forkølelse forhindrer hans deltagelse, meddeler Team Danmark.

- Jeg har været forkølet en uges tid, og skiatlon er en hård distance, og hvis man ikke er på toppen, er den endnu hårdere, siger Martin Møller.

OL er dog ikke slut for OL-veteranen. Møller er fortsat på startlisten i 15 kilometer fri stil 16. februar og 50 kilometer klassisk stil 24. februar.

- Og jeg vil gerne være så frisk som mulig til de to andre løb. Jeg har været ude til en let træning fredag, og jeg mærker heldigvis klar bedring, siger han.

Alligevel er den 37-årige udøver ærgerlig over søndagens afbud.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg melder fra. Jeg har haft en rigtig god optakt til vinter-OL og trænet godt, men det er den rigtige beslutning, for skiatlon er det løb, jeg prioriterer mindst af de tre, jeg stiller op i herude.

- Nu fokuserer jeg på at blive så frisk som muligt til 15 kilometer fri om en uge, siger Martin Møller.

Martin Møller kvalificerede sig til vinter-OL i Pyeongchang ved et World Cup-løb i Italien i december, men blev først officielt udtaget kort før vinterlegene.

Han har store ambitioner på 50 kilometerdistancen, hvor han i Sotji for fire år siden blev nummer 45.

Hvis det lykkes for Martin Møller at køre i top-40 i Pyeongchang, vil det være det bedste danske OL-langrendsresultat nogensinde.

I alt stiller Danmark med 17 udøvere ved vinterlegene i Sydkorea. Foruden langrend deltager danskere i curling, speedskating og alpint skiløb.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskere har fundet verdens vildeste...
bt.dk
Prins Henriks nevø afslører private...
bt.dk
Se danskernes sidste farvel til prins...
bt.dk
Tidligere dansk Burberry-model kendt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx