Af - 14/01-15 09:00

Den nye landstræner: Sådan skal pigerne spilleDen nye landstræner: Sådan skal pigerne spille

Klavs Bruun Jørgensen er ny dansk landstræner. Det betyder nye tider for Danmarks bedste håndboldkvinder.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Jeg er er utroligt stolt!

Han var ikke til at skyde igennem, Klavs Bruun Jørgensen, da han i går blev præsenteret som landstræner for håndboldlandsholdet for kvinder.

Han smilede og var glad, stolt. Men sådan er han ikke altid, og det lægger sportschefen for Dansk Håndbold Forbund, DHF, Ulrik Wilbek heller ikke skjul på.

Wilbek om ny landstræner: - Han har mangler
Wilbek om ny landstræner: - Han har mangler

- Han har godt humør og er konstruktiv. Men han kan også være hård, og han stiller store krav, siger Ulrik Wilbek om den træner, han selv kalder en 'kontant type.'

Netop Klavs Bruun Jørgensens kontante stil er et emne, fordi han nu går fra at træne mænd til at træne kvinder. For kan kvinderne lide, at man råber ad dem?

Medie: DHF har fundet sin topkandidat
Medie: DHF har fundet sin topkandidat

- Jeg tror ikke, at man skal lave om på sig selv, uanset hvad. Jeg tror, at de kan klare det, og de ville nok blive kede af det... Hvis jeg sagde, at de ikke kunne, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Det bliver dog ikke kun på sidelinjen, at der skal ske noget nyt for håndboldlandsholdet. På banen skal der også ske små revolutioner.

Pytlick: Jeg kunne have sikret Danmark VM-medalje
Pytlick: Jeg kunne have sikret Danmark VM-medalje

- Nogen af de ting, jeg gør på mit herrehold i Holstebro: Dækker offensivt og aggressivt, det er nogle af de ting, som jeg vil prøve at tage med over til det her damehold og se, hvad de kan klare den vej, siger den nye træner.

- Og angrebsmæssigt vil der være lidt mere fokus på de individuelle kvaliteter. De skal til dels være mere egoistiske, siger han.


LÆS OGSÅ: Ny landstræner: - Det er det allerstørste

LÆS OGSÅ: Officielt: Her er kvindernes nye landstræner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx