Af Ritzau - 16/08-16 18:53

Jordbær og gipsplader giver damedouble kanonsucces i OLJordbær og gipsplader giver damedouble kanonsucces i OL

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen bekæmper nervøsitet med dumme kommentarer og grin på banen.

storybild

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er sikker på enten guld eller sølv ved OL efter sejren i semifinalen. (Billede: Reuters/Marcelo Del Pozo)

Upassende kommentarer og vrøvlesnak er en af hemmelighederne bag Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens store succes i OL's badmintonturnering.

Damedoublen sikrede sig tirsdag eftermiddag adgang til finalen med en sejr i tre sæt over de andenseedede kinesere, Tang Yuanting og Yu Yang, og danskerne imponerede ved at bevare roen, da det var allermest spændende.

- Vi siger nogle dumme ting, der slet ikke hører til på en badmintonbane, og vi laver mentale highfives til hinanden for at bryde det hele lidt og grine, siger Kamilla Rytter Juhl om succestaktikken.

- Det kan være, at jeg siger: Nu skal vi lige huske, hvordan man sætter gipsplader op. Eller: Nu skal vi også have malet vores kolonihave. Eller: Skal vi egentlig have jordbær i højbedet?, afslører hun.

Danskerne var foran 20-15 i tredje sæt, men kiksede de første fire matchbolde. Ved 20-19 lykkedes det dog endelig at smadre fjerbolden gennem de kinesiske opsamlinger og sikre sig finalepladsen.

Lige på det tidspunkt kunne end ikke snak om højbede og gipspladser helt aflive nervøsiteten.

- Jeg havde ondt i maven der, siger Christinna Pedersen.

- Jeg tænkte: Åh nej, hvis vi mister den her, vil det ikke være til at bære, for vi havde godt nok chancen.

- Kineserne havde en netruller, der lige kom over. Ved 19-20 sagde Kamilla: Nu tager vi den altså. Det var igen en svær duel, hvor de fik reddet en masse, og vi havde svært ved at få den slået ned, siger Christinna Pedersen.

Det rutinerede badmintonpar var ellers noget sløve i optrækket i begyndelsen af OL, hvor de indledte med at blive slået ganske klart af de kinesiske Luo-tvillinger.

Men der er kommet væsentlig mere fart over deres spil, og tirsdagens præstation er en foreløbig kulmination på opturen og den spillemæssige fremgang.

- Vi havde overskud derinde og følte, at vi havde overblikket til at kunne se, hvad vi gjorde forkert. Det overblik, det smil og den glæde skal vi have, når vi spiller. Det er vores stil, og vi slapper af på den måde, siger Kamilla Rytter Juhl.

- Nogle gange, når man skal ind til de store kampe, kan man godt føle, at benene slet ikke kan bevæge sig. Den følelse fik vi ikke i dag. Vi kørte bare derudaf, forklarer hun.

I finalen på torsdag venter det topseedede japanske par, Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo, som har vundet de seneste fem indbyrdes opgør mod danskerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx