Af - 28/05-15 13:33; Opdateret: 28/05-15 15:03

Esbjerg-boss: - Vi er rystedeEsbjerg-boss: - Vi er rystede

Det har gjort ondt på Esbjerg, at man har mistet så mange profiler de seneste år. Det er grunden til den aktuelle bundgyser, mener klubbens direktør.

storybild

Esbjerg er en del af Superligaens bundstrid. Her ses holdets træner, Niels Frederiksen, der ligner en skuffet mand. (Billede: Polfoto)

Esbjerg fB er på randen af nedrykning, hvis man skal tro pointfordelingen i forårets superliga, hvor kun Silkeborg har høstet færre point (10) end Esbjerg (14), og den nedadgående tendens vækker bekymring.

Eddi Gomes i Kina: - De kan virkelig løbe!
Eddi Gomes i Kina: - De kan virkelig løbe!

Vi er selvfølgelig rystede. Vi havde et andet udgangspunkt, da vi gik i gang med sæsonen. Vi har kunnet se på de sidste par kampe, at nedrykning var en risiko, og det må vi se at få løst i de to sidste kampe, siger direktør, Søren Poulsen.

Han indrømmer, at salget af profiler har haft stor betydning for holdets præstationer.

Superligaspiller er solgt til Kina
Superligaspiller er solgt til Kina

- Når to store profiler som Jakob Ankersen og Martin Pusic forlader holdet, så er det svært at sige, at vi har fået ligeværdige ind. Men jeg synes, vi har fået dygtige spillere ind, siger Søren Poulsen og tilføjer.

- Vi har været svingende i vores præstationer, da vi har foretaget nogle udskiftninger i spillertruppen både sidste sæson og i foråret, hvor vi ikke har lykkedes med at skabe kontinuitet, erkender han.

Dagens taleboble: Hvad siger Troels Bech efter sin fjerde fyring?
Dagens taleboble: Hvad siger Troels Bech efter sin fjerde fyring?

Direktøren mener dog ikke, at vestjyderne har solgt for mange spillere, men omrokeringen i Esbjergs start-11'er kan blive rigtig dyrt for den vestjydske klub, hvis FC Vestsjælland overhaler dem i tabellen.

- Hvis Esbjerg rykker ned vil de miste indtægter på 12-15 millioner kroner, og det er primært tv-penge, vurderer Deloittes fodboldøkonom, Jesper Jørgensen.

Officielt: FCM henter landsholdsspiller hjem
Officielt: FCM henter landsholdsspiller hjem

Esbjerg sikrer overlevelse i Superligaen, hvis de får ét point i søndagens bundgyser mod netop FC Vestsjælland, der ligger under nedrykningsstregen med fire point op til Esbjerg og to spillerunder igen.

Sønderjyske redder sig - Vestsjælland tæt på nedrykning
Sønderjyske redder sig - Vestsjælland tæt på nedrykning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Qvortrup er 'glad': Første dom i Se...
bt.dk
Magnussen vil ikke tale om det: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx