Af Ritzau - 23/09-16 16:43

Der skal mere end fem nederlag til at true Kent NielsenDer skal mere end fem nederlag til at true Kent Nielsen

Træneren er ikke fyringstruet, selv om OB er inde i en stor resultatmæssig krise, vurderer fodboldekspert.

storybild

Kent Nielsen er i gang med sin anden sæson som cheftræner for OB. I den seneste sæson endte fynboerne på syvendepladsen i Superligaen. (Billede: Scanpix/Frank Cilius)

Cheftræner Kent Nielsen fik OB tilbage på ret køl i den seneste superligasæson, hvor holdet sluttede på syvendepladsen efter en række sløje sæsoner.

I denne sæson er det imidlertid gået helt galt. Fynboerne har tabt fem kampe i træk og ligger nu helt nede på 12.-pladsen i den bedste danske række.

Men krisen får ikke trænertaburetten til at vakle under Kent Nielsen lige foreløbig, vurderer TV2's fodboldekspert Morten Bisgaard.

- Det er meget urealistisk, at han skulle blive fyret i den her sæson, siger Morten Bisgaard.

- Man har hentet Kent Nielsen på en længere kontrakt, og man kigger langsigtet. Men der er selvfølgelig ingen i OB, der synes, det er sjovt at tabe fem kampe i træk.

- Jeg vurderer, at Jesper Hansen (OB's sportsdirektør, red.) selv har truffet beslutningen om at hente Kent Nielsen, så selvfølgelig har Kent Nielsen rigtig lang snor, lyder det fra Bisgaard.

Ifølge OB's sportsdirektør kan man da heller ikke bare bruge den seneste tids resultater som pejlemærke for, hvor sikkert Kent Nielsen sidder i trænersædet.

- Da vi ansatte Kent Nielsen, lavede vi en fireårig aftale, og det gjorde vi, fordi vi ville have kontinuitet i tingene, og fordi vi gerne ville skabe noget, der kunne være bæredygtigt igennem længere tid.

- Og det handler også om kultur og ungdomsarbejde. Skabe et fundament, OB kan stå på. Det er gået rigtig godt mange steder, men desværre er et af disse ikke superligaholdets resultater, siger Jesper Hansen til BT.

Forud for sæsonen var OB på rov i AaB, hvor man sikrede sig Rasmus Jönsson, Mathias Thrane og Kenneth Emil Petersen. Derudover blev João Pereira, Jeppe Tverskov og Nana Welbeck hevet ind udefra.

Men kombinationen af de mange nye har endnu ikke båret frugt, erkender Jesper Hansen.

- Man kan desværre godt se, at 16 ud af de 22 spillere, vi har i truppen, er kommet til i 2016. Der er ingen tvivl om, at jo mere denne gruppe er sammen, jo bedre vil vi blive, siger han.

Morten Bisgaard mener heller ikke, at de nye har slået til som en enhed endnu.

- Der er mange nye spillere, der skal spilles ind, og det har bare ikke klikket som håbet, siger han.

OB skal forsøge at komme tilbage på sporet, når holdet søndag gæster Brøndby, der også er inde i en formnedgang med to nederlag på stribe.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx