Af - 31/10-16 10:39

Holland elsker dansker: - Ender hos Barelona, Real Madrid, Chelsea...Holland elsker dansker: - Ender hos Barelona, Real Madrid, Chelsea...

I dag udtager Åge Hareide truppen til VM-kvalifikationskampen mod Kazakhstan - skal en bare 19-årig Ajax-spiller have debut?

storybild

Kasper Dolberg (mørkt tøj) er i spil til Åge Hareideds landshold. (Billede: Scanpix/Miguel Riopa)

Sidste gang Åge Hareide skulle udtage sit landshold, sagde han, at det var lige tidligt nok at lægge ansvaret for VM-kvalifikationen på skuldrene af en 18-årig spiller.

Siden er Ajax-spilleren Kasper Dolberg blevet 19 år, og med lækre detaljer, mål, målgivende afleveringer og flotte præstationer har han gjort sit for at gøre sig fortjent til at blive ringet op af Åge Hareide.

Kasper Dolberg leverer assisten i Ajax-sejr
Kasper Dolberg leverer assisten i Ajax-sejr

-Jeg tror, at han er klar! siger hollænderen Jeroen Haverkort. Han er sportsredaktør for avisen metro i Holland og følger Ajax tæt. Han er imponeret over den unge dansker.

- Han har et exceptionelt talent. Han er en af de sjældne spillere, der kan spillet på øverste niveau. Han bliver sammenlignet med Wim Kieft, der var topscorer i starten af ‘80’erne. Han var en god angriber, men jeg synes, at Kasper Dolberg er bedre! roser Jeroen Haverkort.

Tidligere landsholdsspiller Lars Jacobsen synes dog, at ‘kaninen’ godt kan vente lidt.

- Jeg mener ikke, at det er tidspunktet, hvor Hareide skal hive alle mulige ned fra hylderne. Nicolai Jørgensen scorede og Yussuf Poulsen ligger nummer to i Tyskland. Dolberg SKAL på landsholdet, men jeg mener bare, at vi liiige skal gemme ham lidt, siger Lars Jacosen til Canal 9.

Dansk stortalent scorer i uafgjort hollandsk topbrag
Dansk stortalent scorer i uafgjort hollandsk topbrag

Sådan ser man ikke på det i Holland.

Kasper Dolberg er trods sine fem mål i den hollandske liga kun i spil som en 'kanin i hatten’, mens Æresdivisionens topscorer Nicolai Jørgensen er stensikker på holdkortet.
Sådan bliver rollefordelingen ikke ved med at være mellem de to, mener Jeroen Haverkort.

- I Holland er vi sikre på at Dolberg bliver en international top-striker!

- Nicolai Jørgensen er mere erfaren, så måske er han mere brugbar for det danske landshold her og nu. Men mens Feyenoord er Nicolai Jørgensens højeste niveau, så forventer alle hernede, at Dolberg kommer til at spille for Barcelona, Real Madrid, Chelsea, nævner sportsredaktøren.


LÆS OGSÅ: Hareide om Ajax-komet: Dolberg må vente lidt endnu

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx