Af Ritzau - 04/09-16 15:29; Opdateret: 04/09-16 15:40

Magnussen slutter som nummer 17 i Renault-skuffelseMagnussen slutter som nummer 17 i Renault-skuffelse

Kevin Magnussen (Renault) blev nummer 17 ved Italiens grandprix, der blev vundet af Nico Rosberg (Mercedes).

storybild

Kevin Magnussen (Renaul) sluttede som nummer 17 ved det italienske grandprix, der blev vundet af Nico Rosberg (Mercedes). (Billede: Scanpix)

Det blev til en skuffende dag på Monza-banen for den danske racerkører Kevin Magnussen, der sluttede som nummer 17 ved det italienske Formel 1-grandprix.

Magnussens 17.-plads var næstsidst blandt de kørere, der gennemførte løbet.

Kevin Magnussen fik søndag eftermiddag en fin start på det italienske grandprix og avancerede hurtigt fra sin startplacering som nummer 21 frem til 16.-pladsen.

Hurtigt stod det dog klart, at danskeren ikke havde fart nok i sin Renault-bil til at holde fast i placeringen, og stille og roligt gled han ned som nummer 19.

Magnussens holdkammerat, Jolyon Palmer (Renault), måtte udgå allerede efter få omgange, efter at han var kollideret med Felipe Nasr (Sauber). Et uheld, som danskeren kun med nød og næppe undgik at blive involveret i.

I alt udgik fire kørere undervejs i løbet, og det endte derfor med en 17.-plads til Magnussen, der var langt efter 16.-pladsen og aldrig var i nærheden af de pointgivende top 10-placeringer. Kun Esteban Ocon (Manor) sluttede bag ved danskeren.

Dagen var dermed en stor skuffelse for Renault-holdet med Magnussen og Palmer.

Forrest i feltet fik forhåndsfavoritten Lewis Hamilton (Mercedes) en rigtig skidt start, da hans placering på pole position hurtigt blev omdannet til en 6.-plads.

I stedet gik holdkammeraten Nico Rosberg (Mercedes) i front, og den tyske kører så sig ikke tilbage i resten af løbet, som han vandt i overlegen stil.

Dermed haler Rosberg alvorligt ind på Hamilton i den samlede VM-stilling. Efter det italienske grandprix fører Hamilton med sølle to point ned til sin tyske Mercedes-kollega.

Hamilton og Rosberg har henholdsvis 250 og 248 point i den samlede stilling, hvor Daniel Ricciardo (Red Bull) indtager tredjepladsen med 161 point.

Kevin Magnussen er nummer 16 i den samlede stilling med seks point.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx