Af - 12/01-14 17:32

Norge tabte åbningskamp – kan gøre livet svært for DanmarkNorge tabte åbningskamp – kan gøre livet svært for Danmark

Island vandt søndag eftermiddag over Norge ved EM i Danmark. Dermed ligner nordmændene favoritter til at blive sorteper i gruppe B, og det er ikke nødvendigvis godt for Wilbeks drenge.

storybild

Aalborg Håndbolds Kristian Kjelling (her i klubdragten) tabte med sit norske landshold til Island ved EM i Danmark. (Billede: Polfoto/Claus Bonnerup)

Norge fik den værst tænkelige start på EM i Danmark, da holdet tabte 31-26 til Island i EM's allerførste kamp, der blev spillet i Gigantium i Aalborg.

Her er Wilbeks næste verdensstjerne
Her er Wilbeks næste verdensstjerne

Dermed ser projekt EM-succes svær ud for Norge, der også er i gruppe med Ungarn og verdensmestrene fra Spanien. En gruppe, som Danmarks landstræner, Ulrik Wilbek, har bedømt som (næsten) helt åben. Kun Spanien går klart videre, mente han til metroxpress før EM.

Og hvorfor er det så interessant, at det får Wilbek til at kommentere på det? Jo, Danmarks gruppe bliver parret med de tre bedste hold fra Norge-gruppen i mellemrunden, så hvis et for Danmark overkommeligt hold går videre, vil det lette mellemrundeaffæren for Danmark.

De skal vinde EM for Danmark - mød Wilbeks drenge
De skal vinde EM for Danmark - mød Wilbeks drenge

Et sådan overkommeligt hold er netop Norge, som Danmark slog med tolv mål ved opvarmningsturneringen Golden League i Paris lige efter nytår.

Island førte allerede ved pausen med seks mål, og derfra havde Aalborg Håndbolds Kristian Kjelling, der på hjemmebane blev norsk topscorer med syv mål, og hans holdkammerater det svært med at nå op på siden af de nordiske brødre fra Atlanten.

Wilbek før EM-start: Vi har det svært mod Makedonien
Wilbek før EM-start: Vi har det svært mod Makedonien

Ungarn og Spanien mødes klokken 18.15 søndag aften, hvorefter Danmark klokken 20.30 møder Makedonien i Jyske Bank Boxen i Herning.

LÆS OGSÅ: Danmarks modstander strandet i tågen kort før EM

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx