Af - 29/01-14 09:00

Spillere hænger - derfor er klubber kolde over for kontraktudløbSpillere hænger - derfor er klubber kolde over for kontraktudløb

75 superligaspillere har kontraktudløb om under fem måneder. Klubberne afventer situationen, fordi de 'altid kan finde fodboldsspillere'.

storybild

Ove Pedersen (tv.) og Brian Steen Nielsen (i midten) er ikke så bekymret for at mangle spillere, selvom man skulle miste en som Martin Jørgensen (th.), der har kontraktudløb snart. (Billede: Polfoto/Mathilde Bech)

Ifølge de transferansvarlige i fire danske superligaklubber er det ikke et problem at finde nye spillere. Derfor har de råd til at lade deres spillere stå i det uvisse, selvom kontraktudløb er tæt på.

FCK-spiller skifter til Esbjerg
FCK-spiller skifter til Esbjerg

I gennemsnit har mere end seks spillere i hver superligaklub kontraktudløb den 30. juni. Det betyder, at den enkelte spiller må indgå aftale med en anden klub allerede nu.

Men det bekymrer ikke klubberne.

- I mine tidligere klubber har vi altid været tidligere ude. Omvendt er markedet så godt i dag, at du altid kan finde fodboldsspillere. Der er nok spillere at købe. Så man behøver ikke være ude allerede nu, siger FC Vestsjællands cheftræner, Ove Pedersen, der selv står for spillerhandler.

Medie: Her er FCK's nye midtbaneprofil
Medie: Her er FCK's nye midtbaneprofil

Han har ni spillere med kontraktudløb til juni. Fem af dem spillede mere end halvdelen af efterårets kampe. I AGF har de også ni kontraktudløb til sommer, men hos aarhusianerne er det i endnu højere grad stammen af holdet, der er i farezonen.

Brian Steen Nielsen er kold.

- Der er nogen, der skal bevise sit værd her i foråret, som jeg ser det, hvis de gerne vil have en ny kontrakt i AGF, siger sportschefen.

Brøndby forlænger med skadet anfører
Brøndby forlænger med skadet anfører

- Jeg har prøvet det her med mange kontraktudløb flere gange, og det plejer man at få tilpasset. Hvis ikke, så må du finde nogle andre spillere. siger Brian Steen Nielsen.

Så du er ikke så bekymret?

- Nej, det er jeg ikke. Der er jo masser af spillere.

I OB er man ikke lige så ramt på stammen af holdet, men hele ti spilleres kontrakt er tæt på enden.

- Vi fik rigtig mange nye spillere i sommer og har nogle ting, der skal arbejdes med i forhold til at komme tilbage til den styrke, vi gerne vil optræde med, begrunder sportsdirektør Jesper Hansen.

Brøndby IF sikrer sig offensivspiller
Brøndby IF sikrer sig offensivspiller

Men der er også ulemper ved at vente, påpeger Viborg-direktør Morten Jensen, der allerede har måttet se talentet Lucas Jensen og Simon Nagel lave aftaler med henholdsvis OB og Vejle BK.

- Der kan være en risiko. Omvendt kan der den anden vej være andre spillere, der kommer ud på markedet. Nu må vi se, hvad der kommer til at ske, siger han.

LÆS SENERE PÅ MX.DK: AGF's Steffen Rasmussen mener, at det er en dum idé, at lade så mange spiller hænge med snarligt kontraktudløb.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx