Af Ritzau - 12/10-16 12:28

Brian Laudrup: Danmark har et ledelsesproblem på banenBrian Laudrup: Danmark har et ledelsesproblem på banen

Landsholdet mangler en leder, der hiver holdkammeraterne op i modgang, mener fodboldeksperten.

storybild

Anfører Simon Kjær og resten af landsholdsspillerne gik fra banen med et 0-1-nederlag mod Montenegro i VM-kvalifikationen. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Det er ikke kun spillemæssige problemer og uskarpe angribere, der har ført til nederlag i VM-kvalifikationen mod Polen og Montenegro de seneste dage for det danske fodboldlandshold.

Der er også et ledelsesproblem inde på banen, mener Kanal 5's landsholdsekspert Brian Laudrup.

- Før kampen mod Polen var det spændende at se, hvem der hev holdet ud af problemerne, når vi kom ind i dårlige perioder. Det har vi set, at der ikke er nogen, der kan lige nu, siger han.

Daniel Agger stoppede karrieren i sommer og sagde dermed også farvel til anførertjansen på landsholdet.

Hans afløser, Simon Kjær, har endnu ikke formået at tage ansvaret på banen, mener Laudrup.

- Simon Kjær har helt sikkert gode kvaliteter defensivt og er god mand mod mand, men et af kritikpunkterne har været, at han ikke er en lederskikkelse, lyder det fra den tidligere landsholdsspiller.

- Når man så spiller med unge spillere som Jannik Vestergaard, Andreas Christensen eller Mathias "Zanka" Jørgensen, så begynder der at snige sig en fornemmelse ind om, hvem der skal vise lederskab i krisesituationer.

Efter tirsdagens 0-1-nederlag til Montenegro har det danske landshold tre point i VM-kvalifikationens gruppe E. Det er fire point færre end Montenegro og Polen, der ligger henholdsvis nummer et og to.

Ifølge Laudrup skal landstræner Åge Hareide hurtigt finde ud af, hvordan landsholdet kommer ud af problemerne før hjemmekampen mod Kasakhstan om fire uger.

- Han skal finde på noget meget, meget hurtigt. Kasakhstans chance vil være at kopiere det system, som vi har haft det svært mod.

- Vi har det svært, når vi ikke spiller hurtigt nok, når der er for lidt bevægelse fremme, og vi har for mange spillere, der smider bolden hurtigt væk.

- Opgaven for landstrænerteamet bliver at finde en måde at spille på, som måske vil skabe noget ro. I øjeblikket er der nervøsitet og frustrationer.

- Vi er slet ikke, hvor vi skal være fra start i kampene, og så handler det om at slukke ildebrænde. Det er svært, når man møder sådan nogle hold, der står så dybt og forsvarer så godt, siger Brian Laudrup.

Fodboldeksperten hæfter sig ved, at Danmark skaber et hav af chancer. De danske spillere kan imidlertid ikke få bolden over stregen.

Men Nottingham Forest-angriberen Nicklas Bendtner, som Hareide hidtil har set bort fra, er ikke nødvendigvis løsningen lige nu.

- Han har jo ikke vist endnu, at han bare sådan skal tages tilbage, synes jeg. Han skal gøre sig fortjent til det, og gør han det, kan jeg ikke forestille mig andet, end at Hareide siger ja tak, siger Brian Laudrup.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx