Af Ritzau - 01/12-16 18:01

Cykelsportens World Tour får ny kinesisk afrundingCykelsportens World Tour får ny kinesisk afrunding

En aftale mellem UCI og den cykelglade kinesiske rigmand Wang Jianlin har givet World Tour-kalenderen nyt løb.

storybild

Rytterne på World Touren kan se frem til en lidt længere sæson i 2017, efter at et kinesisk etapeløb er tilføjet kalenderen i oktober. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jose Jordan)

Lombardiet Rundt i slutningen af september eller starten af oktober plejer at markere den årlige afslutning på World Touren for cykelfeltet.

Det bliver der lavet om på fra 2017.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har torsdag offentliggjort, at man har indgået en aftale med Wanda Sports, ejet af mangemilliardæren Wang Jianlin, som skal arrangere et World Tour-etapeløb i Kina i oktober.

Tour of Guangxi bliver navnet på løbet, der vil strække sig over seks etaper og foregå i det sydlige Kina tæt på grænsen til Vietnam.

- UCI's primære rolle er sikre vækst og udvikling i cykling på globalt plan, og Kina giver os en fantastisk mulighed for at nå ud til flere hundrede millioner mennesker, siger UCI-præsident Brian Cookson i en pressemeddelelse ifølge Velonews.

Længden på aftalen mellem UCI og Wanda Sports er ikke offentliggjort, men der er tale om en aftale af flere års varighed.

Wanda Sports har i aftalen forpligtet sig til også at skabe et World Tour-løb for kvinder i 2018 samt bygge et kæmpe cykelcenter med både banecykling, BMX-bane og bane til landevejscykling.

Wang Jianlin er ifølge Forbes god for omkring 224 milliarder kroner, og han har forsøgt at købe både Tour de France-arrangøren ASO og RCS Sport, der arrangerer Giro d'Italia - begge dog uden held.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx